Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής…Ρολό Γαλοπούλας με Σπανάκι, Μήλο και Μπέικον

γαλοπούλαΥλικά: Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 τεμ. Λευκό κρασί     50 ml, Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr         200 γρ, Σπανάκι 200 γρ, Ψιλοκομμένο φινόκιο          100 γρ, Πράσινο μήλο          1 τεμ, Πάστα Σκόρδο 340 gr         10 γρ, Πάστα Θυμάρι 340 gr, Μυρώνια 30 γρ.

Για το ρολό: Στήθος Γαλοπούλας 1 kg, Φέτες μπέικον 15 τεμ.

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με σκόρδο, σβήνουμε με κρασί και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τελειώνουμε με τα μυρωδικά και το μήλο κομμένο σε καρέ.

Για το ρολό: Ανοίγουμε με πολύ προσοχή το φιλέτο και στη συνέχεια τοποθετούμε παράλληλα τις φέτες του μπέικον και από πάνω τη γέμιση. Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί μαζί με το ζωμό και ψήνουμε στους 170° για 45 λεπτά με 1 ώρα.

παίρνουμε τα υγρά από το ψήσιμο και τα δένουμε με βούτυρο. Επίσης, μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό μας με αχνιστό κουνουπίδι, ψητά παντζάρια και ψητά baby καρότα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *