Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ…ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ.. Να σταματήσουν οι έριδες

Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ σε πολιτιστική της εκδήλωση.
Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ σε πολιτιστική της εκδήλωση.

Να σταματήσουν οι έριδες που δίνουν και παίρνουν στο facebook μεταξύ Μανιατών, γιατί καταργείται ο όρος «ΕΝΩΣΗ». Η Μάνη και οι Μανιάτες, ειδικά σήμερα έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, την ένωση και όχι τη διαίρεση (σαλαμοποίηση). Για το λόγο αυτό οφείλουν άπαντες να προσπαθούν και να πασχίζουν γι’ αυτό. Τότε μόνο θα έχουν δικαίωμα να ονομάζονται Μανιάτες και Μανιάτισσες. Δηλαδή να μη θυσιάζουν το Μέγα στο Μικρό και Μέγα είναι η Μάνη και μικρό το κάθε τι ευτελές της οποιασδήποτε κομπορρημοσύνης των οποιωνδήποτε.

Αιτία των γραφομένων είναι η επίσκεψη της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ την Παραμονή Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό όπου τα παιδιά τού είπαν τα κάλαντα. Ένα παιδί του ευχήθηκε κάτι παραπάνω… Του είπε να είναι πάντα Πρωθυπουργός. Το Ελληνικό Ντι Εν Έϊ ξύπνησε και μάλιστα σε Μανιάτικο υπερθετικό βαθμό. Πήραν φωτιά τα socialmedia και άρχισαν να στέλνουν οι μεν κυπαρισσόμηλα και οι δε μανταρίνια.

Δεν θέλουμε να ειρωνευτούμε κανέναν, αν και διαθέτουμε τόσο το πνεύμα, όσο και τη γνώση, ούτε θα κουβαλήσουμε γλαύκας στας Αθήνας… Αντίθετα θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε τις αντιθέσεις και να λήξει το ατυχές γεγονός για να προχωρήσουν οι Μανιάτες ενωμένοι στις κρίσιμες χρονικές περιόδους που βαδίζει η Ελλάδα και ο κόσμος όλος.

Ταπεινά πιστεύουμε πως είναι αστείο να πιστέψει κανείς πως πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει κάποιος Βουλευτής που για προσωπικό του όφελος λιβάνισε τον Πρωθυπουργό. Γνωρίζουμε, ύστερα από πολλά χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ, πως οι κυβερνητικές θέσεις δεν αποκτούνται με τέτοιου είδους λιβανίσματα, άλλα εντελώς διαφορετικά είναι τα κριτήρια. Επίσης γνωρίζουμε πως κανείς Πρωθυπουργός δεν παρέμεινε ισόβια και μάλιστα σε δημοκρατικά πολιτεύματα (με τις οποιεσδήποτε δημοκρατικές ατέλειες). Τέλος κανείς Πρόεδρος ή Μέλος ενός εθνικοτοπικού πρωτοβάθμιου Συλλόγου, με ένα τέτοιο συμβάν να συγκινήσει έναν Πρωθυπουργό και να τον χρίσει υποψήφιο Βουλευτή ή Δήμαρχο κ.λ.π. Πολύ δε περισσότερο να το διορίσει Golden (boy ή girl), όταν χρειάζονται βαριά πανεπιστημιακά πτυχία και να έχουν εκτεθεί, ως επί το πλείστον, σε εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές. Άρα λοιπόν προς τι όλος αυτός ο ορυμαγδός;

Ασφαλώς όμως οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων οφείλουν να προσέχουν τις κινήσεις τους ώστε να μην παρασύρουν τις θεσμοθετημένες οργανώσεις τους σε αντικαταστατικές ατραπούς. Διότι έτσι ζημιώνονται όλοι. Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια οφείλουν να προάγουν και να μας γνωστοποιούν τα πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία των ιδιαίτερων πατρίδων μας. Δεν επιτρέπεται να οικειοποιείται κάτι που ανήκει αλλού, ή ανήκει σε πολλές ελληνικές περιοχές.

Τέλος οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως σε όλα τα Καταστατικά των εθνικοτοπικών Συλλόγων απαγορεύεται ρητά η κομματικοποίησή τους.

Ας ενωθούν λοιπόν οι Μανιάτικες Δυνάμεις για το καλό της ένδοξης Μάνης. Η Μάνη ύστερα από την τοποθέτηση Αιολικών Πάρκων στα βουνά της (Ναtura) έχει υποβαθμιστεί και μόλις αρχίζει να φαίνεται η υποβάθμισή της. Επίσης η Μάνη έχει υποστεί καταστροφές από πολλές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και αυτό πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους Συλλόγους.

Ας θεσμοθετήσει η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ κάθε χρόνο να πηγαίνει να λέει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον οποιονδήποτε Πρωθυπουργό χωρίς ουτοπικές υπερβολικές ευχές που δημιουργούν έριδες και γκρίνιες. Γεγονός είναι πως επιτεύχθηκε μια προβολή της Μάνης, που όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *