Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Με αφορμή το θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

Email: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ-ΒΗΜΑΤΑ

Ένα Πανδαιμόνιο επικράτησε με το θάνατο του τ. Βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου. Ο άνθρωπος απεβίωσε και έπρεπε να κηδευτεί, όπως όλοι οι άνθρωποι. Τώρα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε η κηδεία του να γίνει με δημόσια δαπάνη και τιμές Αρχηγού Κράτους είναι μια καθόλου απλή ιστορία.

Οι φιλοβασιλικοί ζητούσαν δημόσιες τιμές, οι αντιβασιλικοί ήταν αντίθετοι. Κανείς αντιβασιλικός, πάντως, δεν είπε να μην ενταφιαστεί στο Τατόι και γενικά στην Ελλάδα.

Τώρα αν το Τατόι και ο χώρος των βασιλικών τάφων θυμίζει τους στάβλους του Αυγείου, αυτό είναι μια άλλη και πολύ θλιβερή ιστορία. Διότι εκεί βρίσκεται ένα κομμάτι, σημαντικό, της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Για το χάλι αυτό ντρέπεται η κυρά-Δημοκρατία που δεν καταργεί το Έθνος και την Ιστορία του, αλλά αντίθετα τα προάγει και τα αναβαθμίζει. Δεν συμφωνείτε Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί Δημοκράτες πολιτικοί;

Εκεί είναι θαμμένος ένας βασιλιάς που είπαν πως τον σκότωσε ένας τρελός, αναρχικός, ενώ πάρα πολλοί γνωρίζουμε ποιοι τον δολοφόνησαν και γιατί. Εκεί κείτεται και ένας άλλος που μας είπαν πως τον δάγκωσε μια μαϊμού. Εκεί είναι θαμμένος και ο Κωνσταντίνος που μονιασμένος με τον Ελευθέριο Βενιζέλο δημιούργησαν την Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών. Και μετά, με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΗΜΑΤΑ συναντήθηκαν με τη Διχόνοια τη δολερή. Η Ελλάς καταστράφηκε!

Οι ιστοριογράφοι έχουν φωτίσει αρκετά όλες αυτές τις σκοτεινές περιόδους του περασμένου αιώνα. Των Βαλκανικών Πολέμων, του Πρώτου και Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, την άνοδο και την πτώση των Σοβιετικών και τόσων άλλων.

Ειδικά στην Πατρίδα μας, πέρα από τα προαναφερθέντα, έγιναν πάμπολλα πραξικοπήματα τόσο από βασιλικούς όσο και από αντιβασιλικούς. Έγιναν δολοφονίες σημαντικών και απλών Ελλήνων (όλων των ιδεολογιών). Έγιναν διωγμοί, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις και πολλά άλλα τερατώδη.

Ένα στερεότυπο κυριαρχούσε παντού μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Για τους μεν όλα τα κακά της Ελλάδας τα δημιουργούσε ο κακός Κομμουνισμός και για τους δε η κάκιστη Δεξιά. Τώρα στον κομμουνισμό εντάσσονταν οι Λενινιστές, οι Τροτσκιστές, οι Μαοϊκοί, οι Αναρχικοί, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Κεντρώοι κ.λ.π. Αυτοί φυσικά αναμεταξύ τους ήταν θανάσιμοι εχθροί! Στη Δεξιά εντάσσονταν επίσης θανάσιμοι μεταξύ τους εχθροί όπως: Βασιλικοί και αντιβασιλικοί δημοκρατικοί ή χουντικοί. Η Ιστορία έχει καταγράψει, απόλυτα αντικειμενικά, ότι ο Κωνσταντίνος εκδιώχθηκε από το καθεστώς της 21ης  Απριλίου, το Δεκέμβριο του 1967. Το Μάιο του 1973 έγινε και Δημοψήφισμα που έφερε την Προεδρική Δημοκρατία με Πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Επίσης τον Δεκέμβριο του 1974, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της Ν.Δ. και οι άλλοι Αρχηγοί κομμάτων με Δημοψήφισμα καθιέρωσαν την Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Το σημερινό μας Πολίτευμα.

Όποιος θέλει όντως να έχει αντικειμενική άποψη οφείλει να ερευνήσει όλα αυτά, αν θέλει να υπολογίζεται ως σοβαρός. Και ας μην ξεχνάμε «Αδέλφια», «Συνέλληνες», «Σύντροφοι», «Συναγωνιστές» και ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ γενικά: «… καὶ εἶδον τὰ ὀστᾶ τὰ γεγυμνωμένα καὶ εἶπον ἇρα τὶς ἐστι, βασιλεύς ἤ στρατιώτης, ἤ πλούσιος ἤ πένης, ἤ δίκαιος ἤ ἁμαρτωλός;»…

Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *