Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κράτος Μπανανία η Ελλάδα..Τεράστιες ευθύνες ΥΠΠΟ για λεηλασία Τατοΐου

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΤο 1967, η τέως βασιλική οικογένεια εγκατέλειψε το Τατόι και το 1973 με νδ το κτήμα απαλλοτριώθηκε. Το Τατόι αφέθηκε να ρημάξει. Το 1974, το 69.2% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας. Το 1945, το Τατόι παραδόθηκε στις φλόγες μετά από εμπρησμό. Το 1974 κάηκαν 13.500 στρέμματα και το 1977, 4.000 στρ.  Το 1992, με εγκληματική απόφαση επετράπη να απομακρυνθεί μέρος της «οικοσκευής» με αποτέλεσμα να φύγουν για πάντα από την Ελλάδα θησαυροί. Οι βασιλικές άμαξες εγκαταλείφθηκαν με τόνους σκόνης. Οι τάφοι υπέστησαν βανδαλισμούς. Το 2000, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στην τ. βασιλική οικογένεια, 13.7 εκατ. ευρώ – έναντι 161 εκατ. ευρώ που εκείνη διεκδικούσε-.

Σε όλες τις πολιτισμένες πρωτεύουσες οι εισπράξεις από τα παλάτια ανέρχονται σε δις. π.χ στη Βιέννη το Χόφμπουργκ, ένα από τα δύο μεγάλα παλάτια που είναι αφιερωμένα στη Σίσι, είναι κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης. Στα ανακαινισμένα παλάτια γίνονται δεξιώσεις, γάμοι, βαπτίσεις, κλπ. με αστρονομικά έσοδα. Ας αναλογιστούμε πόσα δις χάσαμε τα 49 αυτά χρόνια. Δυστυχώς, η κ. Μενδώνη μετά το παγκόσμιο ρεζιλίκι στην «Πύλη των Λεόντων», δεν έβαλε μυαλό και ζήσαμε πάλι εικόνες βιβλικής καταστροφής και απόγνωσης στο Τατόι το 2021.

Το κτήμα Τατοϊου βρέθηκε για 4η φορά στο έλεος της φωτιάς. Από τότε θα μπορούσε να είχε ζητήσει 20 στρατιώτες να ελέγχουν τις εισόδους στο παρακείμενο δάσος, οι οποίοι κατέγραφαν αριθμό Ι.Χ και ταυτότητα οδηγού. Είναι αυτονόητο ότι εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν επανδρώσει τη συγκεκριμένη περιοχή με μόνιμη παραμονή αμφιβίων αεροσκαφών κλπ. Την πρόταση αυτήν την κάνω κάθε χρόνο – επί είκοσι χρόνια- αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Εάν είχα εισακουσθεί, θα είχε αποφευχθεί η βιβλική καταστροφή του ιστορικού τοπίου-μνημείου. Οι εγκαταστάσεις ρήμαξαν εδώ και δεκαετίες και κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους που έφτασαν στον περίβολο του βασιλικού κοιμητηρίου. Προφανώς θα έπρεπε οι Υπουργοί Πολιτισμού (Σαμαράς ,Μπαλτάς, Κονιόρδου, Μενδώνη, κλπ) να πληρώσουν οι ίδιοι τα διαφυγόντα δις. από τη μη αξιοποίηση του Τατοϊου ως μουσείου.

Τώρα οι τάφοι μέσα στα καμμένα δέντρα μας ρεζίλεψαν, μας εξέθεσαν διεθνώς και δυσφήμισαν τη χώρα σε δεκάδες ξένους ηγέτες. Οι υπ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος συναγωνιζόμενοι στον λήθαργο και την παραλυσία επί 2 χρόνια περίμεναν ως μωρές παρθένες να… αποβιώσει ο τ. βασιλιάς για να αφυπνιστούν και να αρχίσουν καθαρισμό από σκουπίδια, καμμένους κορμούς και δενδροφυτεύσεις. Δυστυχώς δεν θα τους επιβληθεί καμία κύρωση γιατί το Ελλαδιστάν παραμένει κράτος μπανανία.

Γιώργος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *