Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοπή πίτας Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά..Ομιλία Προέδρου κ. Αλέξανδρου Νανόπουλου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ1Την Τετάρτη 11/01/2023 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε η αξιόλογη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Ο Πρόεδρός της κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, καταξιωμένος εκπαιδευτικός της πόλης μας, στα λίγα λόγια της ομιλίας του, κατά την διάρκεια της εκδήλωση, μεταξύ άλλων είπε:

«Αξιότιμοι καλεσμένοι, αγαπητές φίλες/αγαπητοί φίλοι,

Υπάρχουν πολύ, πολύ καλύτερα πράγματα μπροστά από όσα αφήνουμε πίσω, είχε δηλώσει ο C.S.Lewis (Κλάιβ Στέιπλς Λιούις – Μυθιστοριογράφος), πολλά χρόνια πριν.

Αυτή είναι η επιτομή της αισιοδοξίας και η δική μου φιλοσοφία. Η επόμενη στιγμή είναι πάντα καλύτερη, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι η στιγμή που απολαμβάνουμε είναι τέλεια.

Κάθε χρόνος που περνά αφήνει τα σημάδια του στις ζωές μας, τις χαρές μας, τις λύπες, τις απώλειες και τα κατορθώματα μας, τις νίκες και τις ήττες μας. Εκείνος, όμως ο χρόνος που μας προσμένει φιλοξενεί τις ευκαιρίες μας, τους στόχους  και τα όνειρά μας. Αν πάρουμε, φίλες και φίλοι μια βαθιά ανάσα τη στιγμή της αλλαγής του έτους, αν κλείσουμε τα μάτια και φορτώσουμε εκείνο το πολύτιμο δευτερόλεπτο της χρονικής μετάβασης με το όραμα και την αισιοδοξία μας, τότε, με ένα μαγικό τρόπο θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση των προσδοκιών μας.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πίστη και δύναμη για να πραγματώσουμε το αδύνατο. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, τη βάση, δηλαδή, της δημιουργίας, αυτή τη νέα χρονιά, να ολοκληρώσουμε ένα, ακόμη, νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να πορευόμαστε με τα λόγια του ποιητή της μετάβασης (ένας ακόμη συμβολισμός) μεταξύ της παραδοσιακής και της νεότερης ποίησης, του Ranier Maria Rilke (Ράνιερ Μαρία Ρίλκε): Και τώρα καλωσορίζουμε το νέο χρόνο, γεμάτο με πράγματα που δεν έχουν υπάρξει ακόμα!

Ευτυχισμένο το 2023!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *