H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά…Πλήθος κόσμου στην μεγάλη γιορτή των ΚΑΠΗ στο Σ.Ε.Φ.

καπη 1Περισσότερα από 1000 μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν στη μεγάλη ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο καπη 3Μανώλης Κονταρός, με τη μουσική και τα τραγούδια του διασκέδασε τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό τ ου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αισθάνεται χαρούμενος που βρίσκεται με όλα τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, μετά από τρία δύσκολα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας, σημειώνοντας ότι ο δήμος έχει από τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Ελλάδκαπη 2α.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι στα Κέντρα υλοποιούνται ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις και μάλιστα τον επόμενο μήνα ξεκινούν τα προγράμματα γυμναστικής και χορού και τα μέλη κάνουν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής. «Είναι όλα όσα «χτίσαμε» μαζί, αυτά τα εννέα χρόνια και για τα οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού βλέπουμε ότι τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης είναι ευχαριστημένα», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης, ότι η Αντιδήμαρχος κα Μπουρδάκου έχει αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο, μετά τον κ. Χρήστο Αγραπίδη, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των Κέντρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι εδώ να κάνουμε παραπάνω πράγματα και θα τα κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό γιατί –όπως είπε – με τη δική του συνδρομή πραγματοποιείται κάθε χρόνο η εκδήλωση στο Σ.Ε.Φ.

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ, Κυριακή Μπουρδάκου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη, γιατί μετά από δυόμιση χρόνια πλήρους αναστολής της λειτουργίας των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, με σταθερά βήματα, προχωρήσαμε στο άνοιγμά τους και φτάσαμε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα να κόψουμε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας».

Ο κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, με υγεία σε όλους, ανέφερε ότι είναι συγκινημένος και παράλληλα πολύ χαρούμενος που βρίσκεται μαζί με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Αναφερόμενος στην κ. Μπουρδάκου είπε ότι είναι μια άξια Αντιδήμαρχος, για τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, σημείωσε ότι, είναι απόλυτα βέβαιος ότι την επόμενη τετραετία θα είναι ξανά δήμαρχος της πόλης, λόγω των έργων που έχει υλοποιήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «ο Πειραιάς συνεχώς αλλάζει».

Τo φλουρί κέρδισε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν, εκτός άλλων και: οι κ.κ. Υφυπουργοί: Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια, Νικόλαος Μανωλάκος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες: Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης,Παναγιώτης Ρέππας, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής. ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι κ.κ. Πρόεδροι: των Β΄, Γ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων Αλέξανδρος Νανόπουλος, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Δήμου Πειραιά  Νίκος Πλατανησιώτης, των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου, Χρήστος Μακρής, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *