Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων…Ευλογία και κοπή πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12:30μμ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών IMG_2074Δοκίμων στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά, στην αίθουσα των τροπαίων, τελέστηκε η ιερά ακολουθία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Την πίτα IMG_2071ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από τον π. Γεώργιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον Αρχιδιάκονο π. Σιλουανό.

Στα λίγα λόγια ευχαριστίας του Μητροπολίτη προς την Διεύθυνση της Σχολής και τους Σπουδαστές, έγινε αναφορά σε όλους τους μεγάλους νικηφόρους αγώνες και στο έργο της σχολής που είναι πολύ σοβαρό, τόσο για την πατρίδα, όσο και για τον Πειραιά.

Ο Διοικητής της Σχολής, Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, πλαισιωμένος από τον Υποδιοικητή, Αρχιπλοίαρχο Βασίλη Τσούκα και τους λοιπούς αξιωματικούς, ναύτες, ναυτικούς δοκίμους, καθηγητές και πολίτες, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Σεραφείμ για την αγάπη του και την πατρική του φροντίδα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Διοικητή της Σχολής και το μοίρασμά της σε όλους τους παρόντες.

Με ένα ωραίο κέρασμα και πολλές ευχές για την μεγάλη αυτή σχολή των αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού, έληξε η εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τρεις άνθρωποι της σχολής για την σωτηρία ατόμου, που κινδύνευε στη θάλασσα, στα βράχια της Πειραϊκής. Τρεις νεαροί της σχολής υπερέβελαν εαυτόν και έσωσαν ένα συνάνθρωπο. Μπράβο τους, η σχολή τους τίμησε με ειδικό έπαινο και ο Διοικητής κ. Πάττας, έπλεξε το εγκώμιό τους.

Ευχόμαστε πάντα υγεία και το πολεμικό μας ναυτικό να είναι η αιώνια νικηφόρα ασπίδα της πατρίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *