Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Αυγοφέτες – ρολό με ψωμί του τοστ

αυγοφέτεςΟι αυγοφέτες της γιαγιάς γίνονται… τρέντι roll-ups που τα ευχαριστιούνται μικροί και μεγάλοι με το πρωινό ή ως απογευματινό σνακ.

Αυτό που αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ενώ οι γιαγιαδίστικες αυγοφέτες αξιοποιούσαν το μπαγιάτικο ψωμί κόβοντάς το σε φέτες, βυθίζοντάς το σε αυγό και γάλα και τηγανίζοντας το ως έχει χωρίς γέμιση (συνήθως πασπαλίζονταν με ζάχαρη). Τούτες εδώ χρειάζονται μαλακό ψωμί του τοστ και επιπλέον έναν πλάστη.

Για τις αυγοφέτες – ρολό θα χρειαστείτε μαλακό ψωμί του τοστ και έναν πλάστη. Για τις αυγοφέτες-ρολό θα χρειαστείτε μαλακό ψωμί του τοστ.

Θα αφαιρέστε την κόρα ή θα προμηθευτείτε εξαρχής ψωμί του τοστ χωρίς κόρα. Με τον πλάστη απλώς θα πιέσετε κάθε φέτα ψωμιού του τοστ να λεπτύνει όσο πάει. Στη συνέχεια θα απλώσετε επάνω τους τη γέμιση της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή, ανάλογα την ώρα και την όρεξή σας ή αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο και το ντουλάπι. Μετά θα τις κλείσετε σε σφιχτό ρολό και θα τις περάσετε από το μείγμα αυγών-γάλακτος (2 αυγά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα). Θα τις ψήσετε να ροδίσουν γύρω γύρω σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και έτοιμες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *