Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Χωρίς «λαγό» δεν υπάρχει μεγάλο πολιτικό κόλπο

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Email:  jlazarakosdim@yachoo.grΑΝΑΠΟΔΑ-ΒΗΜΑΤΑ

Ο όρος «λαγός» στην πολιτική είναι συνώνυμο, θα λέγαμε, με τον όρο «αχυράνθρωπος». Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Δ. Μπαμπινιώτη, αχυράνθρωπος είναι πρόσωπο του πολιτικού και οικονομικού κυρίως χώρου που, αν και προβάλλεται ως πρωταγωνιστής, ενεργεί εξ ονόματος άλλων.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορες αναρτήσεις για τον όρο «λαγός». Εμείς επιλέξαμε αυτή του κ. Ιωσήφ Δουκέρη, ο οποίος μεταξύ των άλλων λέει:

«Στα μεγάλα πολιτικά κόλπα χρειάζεται πάντα ένας ‘λαγός’ το πολιτικό πρόσωπο που θα ‘απαιτεί’ με αγωνιστική, διεκδικητική ρητορική, όσα το πολιτικό καθεστώς θέλει να εφαρμόσει…».

Και επισημαίνει πως αν ο όρος προήλθε από τον αθλητισμό, που ένας δρομέας που τρέχει σαν τον λαγό και οι άλλοι δρομείς αναγκάζονται να τον συναγωνιστούν, τότε μιλάμε για έναν έντιμο λαγό. Ενώ στην πολιτική ο λαός ακολουθεί τον «λαγό» πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα μαχητικό λιοντάρι, που παλεύει για τα δίκαιά του (μιλάμε για έναν λαγό, δηλαδή, τουλάχιστον ανέντιμο).

Επειδή λοιπόν, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα που θα της δημιουργούσε σκοτούρες, όπως ανόητα νομίζει, ακολουθεί τους λογής-λογής «λαγούς» της πολιτικής για να μένει στην ησυχία της καθώς φαντάζεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να οδηγείται ως μεμονωμένα άτομα και ως κοινωνικό σύνολο στη θλίψη, στην εξαθλίωση, στο φόβο, στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και γενικά σε ένα εωσφορικό, εκφυλιστικό Πανδαιμόνιο. Για το λόγο αυτό το Επίγραμμα του Διονύσιου Σολωμού θα είναι πάντα επίκαιρο:

ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ / ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ / ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ / ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΩΜΕΝΕ.

Τα καθεστώτα ένα πράγμα προσέχουν με μεγάλη ιδιαιτερότητα, μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης γιατί τότε αλλοίμονό τους, γίνονται ανεξέλγκτα πράγματα. Οι κυβερνήσεις χάνουν τον έλεγχο από συμβάντα τα οποία δεν τα πρόβλεψαν και δεν τα υπολόγισαν σωστά. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις πέφτουν και έρχονται άλλες, προκειμένου να διαφυλαχτεί το πολιτικό σύστημα και να συνεχίσει να κυβερνά το λαό προς όφελος των εντολοδοτών και κατεστημένων συμφερόντων, με άλλους «λαγούς» πολιτικούς (αχυράνθρωπους) που εκλέγονται από τον λαό για να τον κυβερνούν με αντιλαϊκό και αντισυμπατριωτικό μένος. Επομένως και η έννοια του Έθνους εξαερώνεται σε εκφυλισμένα οικονομίστικα θεωρήματα, δηλαδή προτάσεις χωρίς αποδείξεις.

Διερωτώνται σήμερα, πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι, αν υπάρχει θεραπεία, λύση στο πρόβλημα. Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, αλλά βεβαίως υπάρχουν απαντήσεις.

Για παράδειγμα θα τολμούσαμε να παραθέσουμε μια απάντηση η οποία για κάποιους είναι ιδεαλιστική και αποδεκτή μόνο από όσους πιστεύουν πως ο Αγιοτριαδικός Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι ο Θεός μπορεί να είναι παρών σε ένα πρόσωπο με φανερό τρόπο (Ψαλμ. 46: 1, Ησ. 57:15) και ταυτόχρονα παρών σε κάθε κατάσταση όλης της Δημιουργίας και σε κάθε χρονική στιγμή (Ψαλ. 33:13-14). Η πανταχού παρουσία του Θεού σημαίνει ότι ο Θεός είναι παρών σε όλο το φάσμα του χώρου και του χρόνου. Ενώ συμβαίνει αυτό δεν περιορίζεται τοπικά σε κάποιο χώρο ή χρόνο. Ο Θεός βρίσκεται παντού σε κάθε τώρα. Άρα λοιπόν ο Θεός έχει τη δύναμη να ακυρώσει τα οποιαδήποτε ανθρώπινα σχέδια.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν με πίστη στον Κύριο να μας απαλλάξει από τους πολιτικούς «λαγούς» και τα μεγάλα αντιλαϊκά πολιτικά κόλπα.

Αν με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απομακρυνθούμε από την υλιστική αθεΐα που μας έχει ρίξει η εωσφορική Νέα Εποχή, ο Θεός θα εισακούσει την προσευχή μας και θα μας σώσει, ειδάλλως θα μας αφήσει στη δυστυχία μας, διότι εμείς το θέλουμε, μέχρι να παρέμβει σωτήρια όποτε Αυτός το θελήσει.

Το Τριώδιο άνοιξε και σε λίγο θα μπούμε στην Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή. Πως θα πορευτούμε προς τον Γολγοθά και την Ανάσταση του Κυρίου μας; Και ειδικά εφέτος που ενδεχομένως τις Άγιες Ημέρες να συμπέσουν και οι Εθνικές Εκλογές;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *