H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά..«Ατομικά δικαιώματα και άνθρωποι με αναπηρία» Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θδικηγορικός 2εάτρου Πειραιά, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, Ημερίδα υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με θέμα «Ατομικά Δικαιώματα και Άνθρωποι με Αναπηρία».δικηγορικός 1

Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Κάθε διάκριση βάσει αναπηρίας αποτελεί προσβολή της εγγενούς αξιοπρέπειας και αξίας του ατόμου.

Κάθε κυβερνητική δράση, κάθε πολιτική και κάθε πρόγραμμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία προκειμένου να επιτύχει την ένταξή τους και κατά τη χάραξη κάθε πολιτικής θα πρέπει να εξετάζονται οι πιθανές επιπτώσεις στους ανθρώπους με αναπηρία και να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες τους.

Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία είναι ένας διαρκής αγώνας σε πολλά επίπεδα που έχουν να κάνουν τόσο με το νομικό πλαίσιο όσο και με την αλλαγή συμπεριφορών και αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, οι καθηγητές κ.κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Βασίλης Τζεβελέκος, Θεανώ Παπαζήση, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Νικόλαος Παγώνης, η πάρεδρος του ΣτΕ κα.Μαρία Γκανά, η Εισαγγελέας κ. Μαρία – Ελένη Νικολού, ο κ. Κωνσταντίνος Πώποτας, Διοικητικός Προϊστάμενος στο ΔΕΕ και οι Δικηγόροι Πειραιά κ. Ηλίας Πολλάλης, ο οποίος είχε και την επιστημονική επιμέλεια της Ημερίδας, και ο κ. Στρατής Σημαντήρης. Οργανωτικός υπεύθυνος της Ημερίδας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πόπης.

Την Ημερίδα τίμησαν, πλέον των όσων απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν ως εισηγητές, οι κ.κ. Βουλευτές: Γιάννης Μελάς, Διαμάντω Μανωλάκου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτριος  Καρύδης, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κ. Βάνα Μελά, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Παπαγιάννη, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά κ. Στέλιος Λογοθέτης.

Από το δικαστικό σώμα την ημερίδα τίμησαν ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Ειρήνη Μαραγκάκη, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, κ. Δήμος Χρυσός, ο πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πλιώτας, η πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Χρυσούλα Παρασκευά, ο πρώην Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, η πρώην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κ. Αγγελική Κόφφα, η Ειρηνοδίκης Κορωπίου, κ. Ερμιόνη Μύστρα.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στυλιανός Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος της CCBE και πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Π., κ. Ευάγγελος Τσουρούλης, ο Σύμβουλος του Δ.Σ.Α. κ. Ιωάννης Αβαρκιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ. Θεόδωρος Χαλκίδης, ο Νομικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Αθλητικής  Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, κ. Χρήστος Ι. Ηλιάδης, καθώς και οι κ.κ. Πρόεδροι: της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπαρτζώκας, του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιά, Παναγιώτης Μελιγκοτσίδης, της Αστικής Εταιρείας Εκτελωνιστών Πειραιά – Αθήνας Σταμάτης Χατζηγιάννης. ο Δ/ντης του Ταμείου Περίθαλψης Εκτελωνιστών Πειραιά, κ. Αθανάσιος Κουτσονίκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *