Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός..Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά Κοπή πίττας και Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών

ερυθρός 1 Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό  Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας (ΠΒΨΥ).

Τις διεργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ, κ. Γεώργιος Σκούμας και το Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Πειραιά απαρτιζόμενο από τον Πρόεδρο, κ. ερυθρός 2Μάνο Κωνσταντινίδη, την Αντιπρόεδρο, κ. Παγώνα Αγαπητού, το Γραμματέα, κ. Αθανασίου Αρσένη, τον Ταμία, κ. Συρίγο Πασχάλη και τα μέλη κ.κ. Μπούρμπη Ουρανία, Ψαρρά Ελένη.

Την εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποίησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί κ.κ.: Μενέλαος Κανάκης, Ιωάννα Τρουμούση, και την παρακολούθησαν εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση των συμμετεχόντων στην παροχή Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας, οι οποίες αποτελούν ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και εκτάκτων αναγκών, δεδομένου ότι διασφαλίζουν τη σωστή υποστηρικτική παρέμβαση, την ανακούφιση των πληγέντων και των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση, την πρόληψη της εξέλιξης του στρες σε περαιτέρω συναισθηματική βλάβη, καθώς και την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας, στοχεύοντας στη συνεχή ενημέρωση και στήριξη του προσωπικού και των εθελοντών του, θα επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντίστοιχες εκπαιδεύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *