H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη..Η Πλεονεξία δεν οδηγεί σε ευημερία κανέναν

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΠαρατήρησα το λυπηρό φαινόμενο, να οδηγούνται σε λουκέτα καταστηματάρχες, που πάλευαν οριακά, να επιβιώσουν. Εξ αιτίας της πλεονεξίας όσων θεωρούν ότι επειδή διαθέτουν ένα ή περισσότερα ακίνητα, μπορούν να συμπεριφέρονται με αναλγησία απαιτώντας υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων, σε περίοδο κρίσης.

Είναι γεγονός βέβαια, ότι ο περισσότερο ανάλγητος όλων, παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, που απαιτεί υπέρογκα ποσά εισφορών από τον ελεύθερο επαγγελματία, ευνοώντας κάθε είδους παραεμπόριο και ανασφάλιστη εργασία, που οργιάζει. Ακούστηκε ότι αναζητούνται για να εργασθούν πάνω από 50.000 αλλοδαποί κατά την τουριστική περίοδο! Προσκαλούνται φυσικά, να δουλέψουν κάτω από  συνθήκες γαλέρας, σε ένα κράτος, που κάνει τα στραβά μάτια στον Έλληνα εργαζόμενο και τα γλυκά μάτια στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο «ιθαγενής» βέβαια, απαιτεί αξιοπρεπέστερη μεταχείριση και έχει ανάγκη να του καταβάλλεται ασφαλιστική εισφορά, ώστε να επιβιώσει μετέπειτα συνταξιοδοτούμενος, στη χώρα του, διατηρώντας την περιουσία του. Οι αλλοδαποί όμως, επειδή δεν ενδιαφέρονται για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, δέχονται να εργάζονται ανασφάλιστοι, ή με εικονική εισφορά κάποιων εργόσημων το μήνα. Γιατί να εθελοτυφλούμε μπρος στην ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού να απαγορέψει σε όλους την ανασφάλιστη εργασία, που ροκανίζει το πάτωμα, που μας στηρίζει;

Αφού λοιπόν «χτίσαμε» στην κυριολεξία, γειτονικές και μη, χώρες της ανατολής, βορρά και νότου, όπου έρρεε και ρέει μαύρο χρήμα, αποφασίσαμε να τελειώσουμε και το τελευταίο οικονομικό οχυρό του Έλληνα, το ελεύθερο επάγγελμα.

Επί δεκαετίες, ένας αδιόρθωτος κρατικός μηχανισμός, που κινείται ως επί το πλείστο από πολιτικούς, ουδεμία σχέση έχει με τη μάχιμη κοινωνία. Κοντά στους επίσημους, επιβιώνουν πολλές φορές και μερικοί γελοίοι «γλύφτες», που επειδή τρώνε τα αποφάγια τους, σας καλούν να χειροκροτείτε, τα έργα και τις ημέρες τους. Να μη βλέπετε μπροστά σας!

Αν κάνετε μια τυπική περιοδεία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη σύγχρονη πιάτσα του κοινώς λεγόμενου κουτσομπολιού όπου πολλοί «εργάζονται νυχθημερόν» από την άπλα του καναπέ τους κρίνοντας επί παντός επιστητού, είτε εκτονώνοντας απωθημένα κούφιας φιλαρέσκειας, αναρτώντας ρετουσαρισμένες φωτογραφίες ατομικής ειδωλολατρίας, θα απορήσετε με τον αποπροσανατολισμό, που δημιουργούν.

Τίποτα ουσιαστικό. Όλοι ταγμένοι στο δίπολο ενός πολιτικού συστήματος, που θυμίζει ίδιο νόμισμα με δύο όψεις. Κορώνα η γράμματα ο λαός χάνει, σε μια μεταμοντέρνα έκδοση μιας σοβιετοποιημένης κρατικοδίαιτης οικονομίας, όπου το υγιές επιχειρείν για τον μέσο Έλληνα είναι απαγορευτικό.

Είναι αλήθεια ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες σε αντίστοιχη αύξηση των μισθωμάτων. Υπάρχει όμως αντίστοιχος κρατικός έλεγχος όπως παλαιότερα υπήρχε το ενοικιοστάσιο, ως μέτρο προστασίας έναντι της ασυδοσίας; Αλλά και αντιστρόφως, νόμος να προστατεύει και τον ιδιοκτήτη από καταχρηστική συμπεριφορά του ενοικιαστή; Παραδείγματος χάριν…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΖΩΟΙ, ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟΥΣ!

Προ μηνός περίπου, γράφτηκε σε ιστοσελίδες, η περίπτωση ατόμου, που διατηρούσε εξωφρενικό αριθμό ζώων συντροφιάς, σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, εντός πολυκατοικίας κάτω από πανάθλιες συνθήκες. Με αποτέλεσμα να παρέμβει το υγειονομείο και λοιπές αρχές μετά από τιτάνια διαδικαστική μάχη των εμπλεκομένων. Απ’ όσο ακούγεται, σε άλλη περίπτωση, άτομο, που παρουσιάζεται ως δήθεν ιθύνων νους ζωοφιλικών και φιλανθρωπικών ενώσεων, είχε προβεί σε ανάλογες πράξεις σε περιοχή των Αθηνών. Συγκεκριμένα σε ακριβό διαμέρισμα περιοχής Κολωνακίου! Οι φθορές που προκλήθηκαν στα διαμερίσματα, αλλά και στη ζωή των γειτόνων, υπήρξαν μεγάλης αξίας και ποτέ δεν αποζημιώθηκε ιδιοκτήτης για τον εμποτισμό του διαμερίσματος του με περιττώματα, που έφθασε έως και αλλαγής σοβάδων και δρύινων δαπέδων…

Σε αντίθεση με τον ορθολογισμό, παλαιότερων εποχών, που επέτρεπε αυστηρά μόνο δύο ζωάκια ανά διαμέρισμα, ο νόμος σήμερα επιτρέπει υποκριτικά, να διατηρείς όσα ζώα συντροφιάς επιθυμείς, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, υπό τον όρο, ο ιδιοκτήτης τους να διαμένει εντός, να είναι στειρωμένα και να τα περιποιείται, διατηρώντας συνθήκες ευζωίας τους. Ποιος ελέγχει όμως που μένει πραγματικά, ο κάθε ενοικιαστής ή πόσες κατοικίες δηλώνει; Ο Νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει διότι, με την ισχύ του, η ζωή πολλών ενοίκων πολυκατοικιών έχει γίνει επίγεια κόλαση, από όσους καταχρώνται των διατάξεων αυτών.

Όχι κύριοι. Σε πενήντα τετραγωνικά, δεν μπορεί να διαμένουν πενήντα γάτες και σκύλοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μπορεί να περιποιείται τόσα ζώα σε τόσα τετραγωνικά μέτρα, ούτε πολυκατοικία να πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής για τους λοιπούς ενοίκους έναντι της ασυδοσίας, όσων φυλακίζουν ζώα, αφήνοντας τα μέσα, βρώμικα και υποσιτισμένα, για να… διασωθούν τάχα από το δρόμο και να πεθάνουν από τη βρώμα! Αυτό είναι υποκρισία. Όταν διατηρείς ζώα σε φυλακή, αυτό λέγεται κακοποίηση και όχι φιλοζωία. Ακόμα περισσότερο, όταν πετάμε έξω ανθρώπους, ανήμπορους η ηλικιωμένους, για να στεγάζουμε ζώα στις κατοικίες τους διότι δεν μπορούν να αντιδράσουν και έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη, μπορεί να αποβιώσουν δικαιώνοντας έτσι, τους αδίκους.

Αυτοί οι ψευδοφιλόζωοι – ψευδοφιλάνθρωποι, ας πάνε να σιτίσουν κανέναν άστεγο η να βοηθήσουν τα συσσίτια της Εκκλησίας μας. Μάλλον όμως, άλλα έχουν κατά νου και όχι τη φιλοζωία, ειδικά όταν ζητούν συνεχώς, εισφορές από αφελείς, για τα νηστικά ζωάκια βιτρίνας, που βασανίζουν, αντί να δώσουν ψωμί και αγάπη στο συνάνθρωπο… Οι αληθινοί φιλόζωοι, υπάρχουν και ξεχωρίζουν και τους γνωρίζουμε όλοι, από το έργο κι όχι από την παραβατικότητα τους.

Όσο για τους ψευτοφιλόζωους, ας μείνουν σε ένα δωμάτιο μέρα – νύχτα κλειδωμένοι, μαζί με 5 – 6 άλλους, μαζί με ένα δοχείο νυκτός και διατροφή με γαλέτα και μόνο γαλέτα, για να αντιληφθούν επιτέλους και οι ίδιοι, τι κάνουν και πόσο βασανίζουν τα κακόμοιρα τα ζωάκια… Γιατί το κάνουν όμως;

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *