Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑΣκαλτσούνια από αμυγδαλόπαστα

γεμιστά με ταχίνι και σουσάμι

Υλικά (για 750 – 800 γρ.):

Για τη «ζύμη»: 70 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ).

Για τη γέμιση: 200 γρ. ταχίνι, 100 γρ. σουσάμι
60 γρ. μέλι της αρεσκείας μας, άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

«Ζύμη»: Ρίχνετε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) όλα τα υλικά και τα «δουλεύετε» μέχρι να ενωθούν και να προκύψει η αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν). Αφήνετε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Σκαλτσούνια: Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 – 4 χιλ. Με ένα κουπάτ (κόφτης για μπισκότα) διαμέτρου 8 – 9 εκ. ή χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ αντίστοιχης διαμέτρου, κόβετε δίσκους ζύμης. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και το διπλώνετε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα για να κολλήσουν. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *