Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιορτή Γυναίκας στην Πινακοθήκη Πειραιά Με την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και τη ΦΩΝΗ

IMG_5307Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ώρα 5:30μμ, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης (Π.Ε.Γ.Μ) και η εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, διοργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση και τίμησαν την Γυναίκα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού της.

Παρά το βαρύ κλίμα και το Εθνικό Πένθος για την μεγάλη δυστυχία του χαμού δεκάδων νέων παιδιών στο φονικό σημείο των Τεμπών, η προσέλευση ήταν κάτι το πραγματικά μεγάλο και μας συγκίνησε.

Εξάλλου η γυν αίIMG_5218κα είναι πάντα μπροστά στον πόνο και την θλίψη, είναι αυτή που όλα μπορεί και τα αντέχει, είναι ο βράχος, ο πυλώνας ύπαρξης της ψυχής και του κουράγιου μας.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της ΠΕΓΜ, δραστήρια, αγαπητή και με μεγάληIMG_5265 προσφορά κ. Γιώτα Ρίτσου, η οποία καλωσόρισε τους προσελθόντες και ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τα αθώα θύματα των Τεμπών.

Μετά από την σύντομη αναφορά της για την γυναίκα, η κ. Ρίτσου έδωσε τον λόγο στον παρόντα βουλευτή, στρατηγό Νίκο Μανωλάκο, να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Ακολούθησε ο εμπνευσμένος λόγος της Δικηγόρου, Προέδρου της Ελληνικής ΑντιπρIMG_5280οσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κ. Μίκας Ιωαννίδου, η οποία μας συγκίνησε με όσα ανάφερε, για τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την μεγάλη προσφορά της, γνωρίζοντάς μας και την προσφορά των γυναικών όλης της Ευρώπης.

Τον κύκλο ομιλιών έκλεισε η Φιλόλογος, Νομικός, Λογοτέχνιδα και Σύμβουλος Υγείας κ. Ελένη Σταθοπούλου, αναφέροντας τα πολλά και δυνατά εφόδια τα οποία έχουν όλες οι γυναίκες για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, όπως επίσης και την μειωμένη νομοθεσία της Ελλάδας, που έχει καταστήσει τις γυναίκες θύματα και καθημερινά έρχονται στην επικαιρότητα κακοποιήσεις, βιασμοί και εξIMG_5303ευτελισμοί της προσωπικότητάς της.

Η Αντιπρόεδρος της ΠΕΓΜ κ. Νένα Πετροπυλάκου, έδωσε μια άλλη διάσταση στην εορτάζουσα γυναίκα με ωραίες νότες στο πιάνο και στόλισε μουσικά την εκδήλωση.

Είχαμε αρκετούς χαιρετισμούς, τόσο από τον απουσιάζοντα Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, που κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, όσο και από τους παρόντες και τις παρούσες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Στρατηγός Πέτρος Μούγιος, η Αντιπρόεδρος του Σωματείου ΑΡΓΩ παιδιών με ειδικές ανάγκες κ. Αικατερίνη Δεντάκη, η Εικαστικός κ. Αναστασία Ελευθερίου, η κ. Βίκυ Μητσοβολέα, η κ. Νίκη Κατσικάδη, συγγραφέας, ιστορικός και ερευνήτρια, ο Νομικός κ. Ηλίας σκαφιδάς, ο Βραβευμένος ποιητής κ. Μιχάλης ΑβούρηςIMG_5287.

Η κυρία Ρίτσου απένειμε έπαινο στις ομιλήτριες, στον αρχισυντάκτη της Φωνής κ. Γιάννη Κανατσέλη, στον Ποιητή Μιχάλη Αβούρη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Ευχαριστούμε IMG_5293τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, άνθρωπο του Πολιτισμού, που μας παραχώρησε την Δημοτική Πινακοθήκη και τις υπεύθυνες αυτής κυρίες Σταυρούλα Τζιώτη, Άννα Καψοκόλη.

Μεταξύ των προσελθόντων, εκτός τω ανωτέρω, διακρίναμε, εκτός άλλων και, την πρώην Αντιδήμαρχο και Πολιτευτή κ. Μίνα Σαμαρά, η οποία προσέφερε τα τριαντάφυλλα στις γυναίκες για τα χρόνια πολλά! Τις κυρίες προέδρους, του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Μαρία Μαντουβάλου, του Β’ Κοινοτικού Διαμερίσματος Αλέξανδρο Νανόπουλο, της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κ. Δήμητρα Κούβαρη, του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Μαρία Καλογεράκου, των Καλαβρυτινών Πειραιά Θανάση Χρονόπουλο, των Μεσηνίων Πειραιά Λίνα Αθανασίου, του Συλλόγου «Η γειτονιά μας» Ουρανία Περιμένη, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλος κ. Μιχάλη Καραβάκο, την οικονομική Σύμβουλο Σοφία Τσιριγώτη, τον Γραμματέα του Δ.Σ. του ΠΑΣΜΑΦΙΜ Γιώργο Ρήγα , η Πρόεδρος των Μεσσηνιων κ. Λίνα Αθανασίου, τις κοινοτική σύμβουλο κ. Νατάσα Καμπόλη, τον Ιατρό και Συγγραφέα κ. Διονύση Βαλλιανάτο, την Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Φωνής κ. Ελένη Κανατσέλη, τον Αντιπρόεδρο του ΖΗΝΩΝΑ κ. Νώντα Καπετανάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Σοφία Καρπαθάκη, Γεωργία Ματσούκα, Κέρυ Μακρογαμβράκη, Βασίλη Παρτσινέβελο, Πάνο και Μπάμπη Λαντούρη, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Έφη Θεοτοκάκου, Νίκη Παππουλάκου, Ιωάννα Ξιφαρά, Μαρία Οικονόμου, Λαμπρινή Ζαρέντη, Αντώνη Μικέλη, Ηλία Σκαφιδά,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *