H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Ολιστική προσέγγισης για την αστική ασφάλεια Ευρωπαϊκό Έργο: BeSecure-FeelSecure (BSFS)

ασφάλεια 1Το Ευρωπαϊκό Έργο του Δήμου Πειραιά BeSecure – FeelSecure (BSFS) πραγματοποίησε με επιτυχία την τελική του εκδήλωση, στις 7 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας μετά από τριάμισι χρόνια εφαρμογής τα επιτυχημένα αποτελέσματα μιας ολιστικής προσέγγισης για την αστική ασφάλεια.

Οι ομιλητές ανέδειξαν τις καινοτομίες και τα διδάγματα του έργου με στόχο την προώθηση τασφάλεια 2ης συζήτησης για την αστική ασφάλεια και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συζήτηση πλαισιώθηκε με ομιλίες εκπροσώπων αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Έργων από τις πόλεις του Τάμπερε (Φινλανδία) και του Τορίνο (Ιταλία) καθώς και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του γκράφιτι που επέλεξαν οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Πειραιά να δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Ένα μεγάλο παράδειγμα για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων για τους δημόσιους χώρους.

Με την επιτυχή υλοποίηση του BeSecure–FeelSecure (BSFS), ο Δήμος Πειραιά, ευελπιστεί να εμπνεύσει και άλλες πόλεις να υιοθετήσουν τις καινοτόμες προσεγγίσεις του στην αστική ασφάλεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Κυριακή Μπουρδάκου, Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αριστείδης Λυμπεράτος, Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά,  καθώς.

Την παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού για την ασφάλεια Security Manager κ. Βλάσης Αμανατίδης, ενώ το συντονισμό του 2ου πάνελ συζήτησης έκανε η εμπειρογνώμονας για την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους Δρ. Edna Pezard-Ramirez.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ολοκληρώθηκε το Be Secure – Feel Secure, ένα πρόγραμμα με πολύ σημαντικό «υλικό» αποτέλεσμα.

Μέσω του προγράμματος προχωρήσαμε στην πλήρη ανακαίνιση οκτώ παιδικών χαρών, εξωραΐσαμε πέντε σχολικά κτήρια στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, αγοράσαμε τέσσερα περιπολικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, τα οποία δόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και λειτουργούμε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και τη Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  και είναι προφανές ότι σε μια πόλη όπως ο Πειραιάς, μια πόλη – λιμάνι  μας απασχολεί το θέμα της αστικής ασφάλειας.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι ενεπλάκησαν. Είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετείχαν δύο Πανεπιστήμια, το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας.

Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε, τα αποτελέσματά του ήταν θετικά για την πόλη μας και είμαστε εδώ για να υποβάλλουμε  πρόταση και σε νέα παρόμοια προγράμματα,  διεκδικώντας πόρους για τον Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας  κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο αγάπησα πάρα πολύ, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τον Δήμο και σε ευρωπαϊκά fora – πολύ συχνά και με διεθνές ακροατήριο – έτσι ώστε να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε  στο «κομμάτι» της ασφάλειας».

Ο Αντιδήμαρχος Δόµησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Ως Διεύθυνση και ως πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Be Secure – Feel Secure και χαιρόμαστε που αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην «τελετή λήξης» του προγράμματος.

Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια είναι το «άλφα και το ωμέγα», ειδικά στους κοινόχρηστους και  ανοικτούς χώρους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *