Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου .Δήμος Καλλιθέας…Να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Φαλη ρικού Όρμου Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικών Συμβουλίων

ΜΟΣΧΑΤΟ1Κατά την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, με θέμα στην ημερήσια διάταξη «Συζήτηση για την πορεία του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες», τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου, εγκρίθηκε ομόφωνο Ψήφισμα.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, για το ομόφωνο ψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«To μέτωπο της παραλίας είναι ένας χώρος χρήσιμος και με τεράστια σημασία για την Καλλιθέα και το Μοσχάτο.

Είναι επιτακτική λοιπόν, η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου καθώς εδώ και 15 χρόνια, έχουμε χάσει την επαφή μας με τη θάλασσα.

Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στην παραλία, αλλά αντίθετα έχουν υψωθεί βουνά από μπάζα.

Χάνουμε καθημερινά ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την ένταξη του έργου ως ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του.

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, μένουν τώρα τα επόμενα πολύ κρίσιμα βήματα, επιμένουμε στη συνεχή παρακολούθηση του, για την γρήγορη εκτέλεση του έργου.

Πρώτον ο διαγωνισμός, ο οποίος πρέπει να τρέξει γρήγορα και ελπίζω αυτή τη φορά να επαληθευτούν τα χρονοδιαγράμματα της Περιφέρειας για προκήρυξη το καλοκαίρι.

Επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει φορέας λειτουργίας με συμμετοχή των Δήμων»

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στην τοποθέτηση του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Έχουμε αγωνιστεί πολλά χρόνια για την υλοποίηση αυτού του έργου. Ήμασταν η Δημοτική αρχή, που υποστήριξε να πάρει το έργο η Περιφέρεια.

Διεκδικήσαμε με σθένος το δικαίωμα να στηρίξει η ελληνική πολιτεία τη δημιουργία ένας υπερτοπικού πόλου αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού για τους δημότες του Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και για τους πολίτες της Αττικής.

Διεκδικούμε να αποκατασταθούν τα «κακώς κείμενα» που έλαβαν χώρα κατά την υλοποίηση του έργου, όπως η εναπόθεση στο χώρο των υλικών εκσκαφής. Απαιτούμε να γίνει άμεσα η απομάκρυνση τους!

Ζητάμε να δημοπρατηθεί άμεσα η Β΄ Φάση του έργου. Την ίδια στιγμή απαιτούμε συμμετοχή των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, στο Φορέα διαχείρισης του πάρκου.

Ζητάμε ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία των εργασιών, καθώς και άμεση δημοπράτηση του Αντιπλημμυρικού έργου του Ιλισού.

Εδώ και τώρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, να γίνει το συντομότερο δυνατό η δημοπράτηση του έργου, γιατί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί, θα γίνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κινητοποιήσεις, θα ξεσηκωθεί ο λαός του Μοσχάτου και του Ταύρου»

Στη Συνεδρίαση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε από τις Βρυξέλλες ο Βύρωνας Καμπαράκης, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής. Παρέστησαν, επίσης, ο Νικόλαος Μαμαλούγκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η Αρχιτέκτων Ήβη Νανοπούλου από το γραφείο Παπαγιάννη. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι Βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Τόνια Αντωνίου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην κοινή Συνεδρίαση παρευρέθηκαν, επίσης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι: Χρήστος Καραμάνος, Βάσω Βερελή, Γιάννης Σγουρός, Δημήτρης Κατσικάρης, Νίκος Ανδρουλακάκης, οι υποψήφιοι Βουλευτές: Παταπία Καπράλου, Παύλος Χρηστίδης, Μαρία Τσέλιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *