Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η ΑΡΓΩ» Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

IMG_6358Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό, που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση.

Ιδρύθηκε το 198IMG_63795 με π ρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγο υς ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

Η έδρα του Σωματείου βρίσκεται στον Πειραιά και κύριος σκοπός του είναι η περίθαλψηIMG_6353, η φροντίδα, η εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, που ανήκουν – κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα – σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με στόχο την ένταξή τους στο κοινωνIMG_6404ικό σύνολο. Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου. Πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου. Είναι στους σκοπούς και στόχους.

Πρόεδρός του είναι η κ. Συλβάνα Στρακόσια, Αντιπρόεδρος η κ. Αικατερίνη Δεντάκη, ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευρίσκονται και οι επιφανείς Πειραιώτες Γιάννης Ανδρέογλου, Νικήτας Σκανδάλης.

Εντυπωσιαζόμαστε με την μεγάλη δράση αυτού του Ιδρύματος, που αυτή τη στιγμή ευρίσκεται να προσφέρει ότι είναι δυνατόν σε 120 παιδιά, κατανεμημένα στις δύο δομές του, παρέχοντας τροφή, ύπνο, εξαιρετικό περιβάλλον, απασχόληση και αγάπη.

Προσήλθαμε στις εγκαταστάσεις της ΑΡΓΩ, στην περιοχή του Πειραιά, Σαλαμίνος και Μαυρομιχάλη, και εντυπωσιαστήκαμε με την θέληση των ανθρώπων του Ιδρύματος να προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά.

Μαζί μας και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αντωνία Καρακατσάνη, η πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Συλβάνα Στρακόσια, η Αντιπρόεδρος κ. Αικατερίνη Δεντάκη, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γιάννης Ανδρέογλου, Νικήτας Σκανδάλης.

Αγωνιώδεις και καθημερινές οι προσπάθειες όλων για την εύρεση τρόπων για να μπορεί να υπάρχει το Ίδρυμα και να παρέχει συνέχεια υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Ο Υφυπουργός κ. Κατσαφάδος υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του, κάτι που φυσικά κένει εδώ και πολλά χρόνια. Στα ίδια ήταν και η τοποθέτηση της Αντιδημάρχου κ. Καρακατσάνη, η οποία και υποσχέθηκε να αναλάβει καθημερινά την παροχή πρωϊνού για τα 60 παιδιά των εγκαταστάσεων του Πειραιά.

Δυστυχώς οι ανάγκες του Ιδρύματος είναι πολλές και η κρατική αρωγή και επιχορήγηση δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των εξόδων και η συμμετοχή γονέων και φίλων είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που προσφέρουν κατά το δυνατό την δική τους βοήθεια.

Αποφασιστική είναι και η σοβαρή διοίκηση του ιδρύματος, που αφιλοκερδώς, με αίσθημα μεγάλης ευθύνης προσπαθεί να διαχειριστεί το κάθε τι ώστε να λείπει τίποτα και για κανένα παιδί.

Συγχαρητήρια σε όλους: στον Κώστα Κατσαφάδο, την Αντωνία Καρακατσάνη, τη διοίκηση του Ιδρύματος, τους εργαζόμενους, που δίνουν τη μεγάλη μάχη και έχουν κρατημένο πολύ ψηλά, ένα έργο ζωής με ποιότητα και παροχή άψογων υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *