H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ

Συσπειρώνει ο ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ τους Ετεροδημότες που ζουν σε Πειραιά και Αθήνα

 

Μανιάτισσες και Μανιάτες στις Δημοτικές Εκλογές θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με την ΙΣΤΟΡΙΑ και το ΜΕΛΛΟΝ της ΜΑΝΗΣ
Μανιάτισσες και Μανιάτες στις Δημοτικές Εκλογές θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με την ΙΣΤΟΡΙΑ και το ΜΕΛΛΟΝ της ΜΑΝΗΣ

Πολλοί  Πειραιώτες που κατάγονται από τη Μάνη βρέθηκαν κι εφέτος στην ιδιαίτερη Πατρίδα τους προκειμένου να εορτάσουν την ιστορική 17η Μαρτίου 1821. Ως γνωστό, οι ελεύθεροι Μανιάτες ελευθέρωσαν την υποδουλωμένη Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία. Στη συνέχεια ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, την 25η Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Κυρίας Θεοτόκου σήκωσε το Ιερό Λάβαρο της Γενικής Εθνεγερσίας. Η Ελλάς ύστερα από 400 χρόνια χείριστης σκλαβιάς ελευθερώθηκε.

Κεντρικό ζήτημα συζητήσεων στα καφενεία και στις ταβέρνες, το τριήμερο, ήταν η υποψηφιότητα των προσώπων για το αξίωμα του Δημάρχου και κυρίως για τους κ.κ. Ανδρεάκο και Φιλιππάκο.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά της Ανατολικής Μάνης εκτιμούν ότι, οι δύο «μεγάλοι μονομάχοι» τον Οκτώβριο θα είναι ο Τζανέτος Φιλιππάκος, Αντιπολίτευση σήμερα και ο σημερινός Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος. Ο πρώτος είναι Γυθειάτης και κατάγεται από τα Άλικα της Αποσκερής Μάνης. Είναι δηλαδή και Αποσκαιρός και Γυθειάτης, αυτό του δίνει πλεονέκτημα.

Ο δεύτερος είναι από την Αρεόπολη της Αποσκερής Μάνης.

Υπάρχει και ένας τρίτος ο οποίος δεν είναι Μανιάτης και τον εξέλαβαν για αρχηγό τους οι αιρετοί της Παράταξης του αείμνηστου Κούλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος καταγόταν από την Προσηλιακή Μάνη.

Σύμφωνα, πάντα, με τους αυτοπροβαλλόμενους σαν ειδικοί, το παιχνίδι θα παιχτεί στους ψήφους του Γυθείου και των ετεροδημοτών ψηφοφόρων του Γυθείου, της Αποσκερής και Προσηλιακής Μάνης και του πρώην Δήμου Σμήνους. Ως γνωστό, ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων είναι αυτοί του Γυθείου και αυτοί της Αποσκερής Μάνης και κυρίως Αρεόπολης, Πύργου Διρού και Οιτύλου. Τόσο στην Αποσκερή και Προσηλιακή Μάνη υπάρχει μεγάλος αριθμός ετεροδημοτών ψηφοφόρων που αν δεν απέχουν από την κάλπη ο Τζανέτος Φιλιππάκος θεωρείται το φαβορί νικητής και ο νέος Δήμαρχος, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, διότι ήδη έχει κερδίσει την πλειοψηφία των ντόπιων ψηφοφόρων χάρη στην ΤΙΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τους αιρετούς τίμιους Συμβούλους του, όπου τα ανήθικα τρωκτικά διαδίδουν φήμες πως τάχα είναι αποστάτες.

Ύστερα από την πολυετή Δημαρχία του Πέτρου Ανδρεάκου που πλέον αυτό σήμερα έχει αρνητικό πρόσημο γι αυτόν, σε αντίθεση με το 2019. Διότι  γεγονός είναι πως καμία εξουσία δεν παραμένει αιώνια και η πολυετής ζωή της τη φθείρει, αλλά και πολλές φορές την καθιστά άκρως επικίνδυνη για όσους την εξασκούν. Επίσης η μακροβιότητα (πολλών θητειών) μιας Δημοτικής Αρχής δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα Δήμο.

Εκτιμάμε πως οι δημότες οφείλουν να εκλέγουν άξιους Δημάρχους που τους γνωρίζουν ως τίμιους, μη διαπλεκόμενους από την Αντιπολίτευση στους Δήμους τους και να μην πέφτουν στην παγίδα των ξένων και φερτών, που πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως πρόκειται για λαγούς διαιώνισης κατεστημένων επαχθών συμφερόντων.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως ο κ. Φιλιππάκος από το 2013, τουλάχιστον, μέχρι σήμερα είναι έμπρακτα αγωνιζόμενος κατά των Αιολικών Πάρκων στα βουνά NATURA της Ανατολική Μάνης. Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της μοναδικής ΧΛΩΡΙΔΑΣ και ΠΑΝΙΔΑΣ της Μάνης. Ένα έγκλημα που οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες οφείλουν να σταματήσουν με την ψήφο τους, πριν δούμε Ανεμογεννήτριες μέχρι τον ΦΑΡΟ του ΤΑΙΝΑΡΟΥ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *