H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βράβευση γυναικείων προσωπικοτήτων

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΕΣ2Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Μηνά Σαλαμίνας, η εκδήλωση βράβευσης Σαλαμινίων Γυναικών από την Περιφέρεια Αττικής και την τ. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, για την προσφορά τους στην Κοινωνία, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Οι τιμώμενες κυρίες ήταν η κ. Βενετσάνου Νένα, η σπουδαία Σαλαμίνια ερμηνεύτρια, η κ. Στολάκη Αικατερίνη, τραπεζική υπάλληλος και πολύτεκνη μητέρα, η κ. Παπαισιδώρου – Μακρή Αικατερίνη, η πρώΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΕΣ1 τη γυναίκα διευθύντρια σχολείου της Σαλαμίνας και από τις πρώτες γυναίκες Αντιδημάρχους, η δρ. Ραπαντζίκου Τατιάνα, Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η κ. Αρακά Ελένη, γραμματέας και ψυχή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σαλαμίνας, η κ. Σακελλαρίου Αναστασία, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, η δρ. Μέλλιου Ελένη, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, η δρ. Μιχάλαινα-Λατανιώτη Ευανθία, ερευνήτρια, η δρ. Φραγκοπούλου Μαριάνθη, Πυρηνική Φυσικός, η κ. Μικρομάστορα Παρασκευή, Αρχαιολόγος, και η αείμνηστη Ορσία Ραπαντζίκου, επίτιμη Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας.

Στον χαιρετισμό της η τ. Αντιπεριφερειάρχης και νυν Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας, κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, τόνισε:

Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική!

Είναι μια εκδήλωση στοιχειώδους αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς καταξιωμένων γυναικών στο Νησί μας.

Βραβεύουμε σήμερα σπουδαίες προσωπικότητες, που κοσμούν τη Σαλαμίνα μας!

Με το τρόπο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε σπουδαία πρότυπα για την νέα γενιά του τόπου μας.

Τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εξαιρετικών αυτών γυναικών και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, μέσα από την γνώση, την προσπάθεια, το ταλέντο.

Ιδίως για τα νέα κορίτσια, η βράβευση αυτών των γυναικών, σηματοδοτεί ένα επιπλέον κίνητρο να αγωνιστούν ακόμα περισσότερο απέναντι στον μισογυνισμό , στις  διακρίσεις, τα άθλια σχόλια, που δυστυχώς θα είναι πολύ πιθανό να τα συνοδεύσουν στην πορεία των ονείρων τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο κ. Τραγάκης Γιάννης, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά ο κ. Μαρκόπουλος Δημήτρης, Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά, ο Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, κ. Δελημιχάλης Χρήστος, η κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού, η Πρόεδρος της LIFE ACTION TRUST του Λονδίνου, κ. Λαιμού Χρυσάνθη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σκιαθίτης Γιάννης, Γεροντιώτου Σταυρούλα, Μπούταλη – Παυλίδη Καίτη, η Κοινοτική Σύμβουλος κ. Κανάκη Ιωάννα, ο κ. Πούτος Παναγιώτης, Πολιτευτής ΝΔ Β Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *