Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Παλαιού Φαλήρου..Θεατρική παράσταση «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ»

ΙΣΤΟΡΙΚΗ1Με την  παράσταση «Ο ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ» ειδικά για τους μαθητές της πόλης μας, ξεκίνησε ο κύκλος εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ιστορικού περιεχομένου, που διοργανώνονται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης και υποδεχόμενος τους μαθητές αναφέρθηκε «στο πάθος, την οξυδέρκεια και την μαχητικότητα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και παρακίνησε τα παιδιά να αγωνίζονται για τις διαχρονικές αξίες και αρχές της ειρήνης, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, που στις ημέρες μας είναι περισσότερο από ποτέ, επίκαιρες και σημαντικές».

Η θεατρική παράσταση «Ο ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ», με πρωταγωνιστές τον Αλμπερτο Εσκενάζη και τον Γιώργο Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, είναι ένα έργο για όλες τις ηλικίες και ο θεατής βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά του όλη η Ελληνική Επανάσταση μέσα από μια παρουσίαση μεστή, ατμοσφαιρική, με ιστορικές αναφορές που δεν αποδυναμώνουν όμως  την θεατρική δομή της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του 3ου & 4ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές των Σχολείων  και τους καθηγητές τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενώ τον συντονισμό και την οργάνωση είχε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ. Μιχάλης Κουμεντάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *