H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ…ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ

ΜΑΝΗ SOS: Αν δεν σοβαρευτούμε η Μάνη από «ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» κινδυνεύει να καταντήσει «ΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ»

Ας καταλάβουμε επί τέλους Μανιάτες και γενικά οι Έλληνες αυτό που μας παραγγέλλει ο Εθνικός Ποιητής μας.
Ας καταλάβουμε επί τέλους Μανιάτες και γενικά οι Έλληνες αυτό που μας παραγγέλλει ο Εθνικός Ποιητής μας.

Οι Μανιάτες οφείλουν να είναι ευγνώμονες και να ευχαριστήσουν κάθε επιχειρηματική, ή ενημερωτική και επιστημονική προσπάθεια που αναδεικνύει τα λαογραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία. Καθώς επίσης και τα μοναδικά σε ομορφιά Μανιάτικα τοπία.

Δανειζόμαστε τον τίτλο «ΜΑΝΗSOS» από τον Σύλλογο του Κούνου για να υποδείξουμε σε ποιο χαμηλό επίπεδο έχει πέσει η Μάνη μας. Επειδή πιστεύουμε, δεκαετίες τώρα, πως η Μάνη είναι ενιαία δεν τη διαχωρίζουμε σε Ανατολική και Δυτική. Οι τίμιες και ηρωϊκές πράξεις (κοινωνικής ή επιστημονικής σημασίας) κάθε Μανιάτη και κάθε Μανιάτισσας, τιμή και δόξα ολόκληρης της Μάνης. Αλλά και κάθε αντίχριστη, εφιαλτική και ανήθικη πράξη τους, ντροπή και αίσχος, επίσης, για ολόκληρη τη Μάνη. Γιατί όμως γράφονται όλα αυτά, που πιθανόν να στεναχωρούν;

Διότι ακράδαντα πιστεύουμε και το έχουμε χιλιογράψει, πως δεν μπορεί κανείς να θεωρείται γνήσιο τέκνο της Μάνης που στρουθοκαμηλίζει, προσπερνάει την κοινωνική ανηθικότητα με ελαφριά τη συνείδηση και το χειρότερο συναριθμείται με αυτούς που την προκαλούν! Αυτός, αυτή δεν είναι Μανιάτες. Είναι ΔΗΘΕΝ. Είναι εκφυλισμένοι, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι  γενικά Έλληνες. Αυτοί είναι όνειδος για τη Μάνη, την Κρήτη, τη Χίο, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Αττική κ.λ.π. Είναι η ντροπή και Εφιάλτες της Ρωμιοσύνης.

Γιατρός πλαστογράφησε με δόλο τη σφραγίδα διακεκριμένου Γιατρού. Μεσήλικας βίαζε δεκαπεντάχρονη και την εξέδιδε σε Έλληνες και Αλλοδαπούς. Ανδρόγυνο και ένας άλλος κατηγορήθηκαν για αρχαιοκαπηλία με αρχαία από το βυθό του Λακωνικού. Ταξιτζής συνελήφθη να μεταφέρει ναρκωτικά και εκκρεμοδικεί, σύμφωνα με πολλούς Μανιάτες. Βοοειδή, ίπποι και αιγοπρόβατα κυκλοφορούν ανεπιτήρητα από τους ιδιοκτήτες τους και προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα και κανείς δεν ενδιαφέρεται, με εξαίρεση μόνο τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Παράνομοι υλοτόμοι καταστρέφουν ελαιόδεντρα που είναι περιουσίες άλλων για να τα πουλήσουν ως καυσόξυλα.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων. Διαπλοκή αιρετών με επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Έχουμε αυτοκτονίες, θύματα εγκληματικότητας. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Υπάρχει ασφάλεια; Και τέλος πόσες Ανεμογεννήτριες ακόμα θα τοποθετήσουν οι απάτριδες κερδοσκόποι, με την ανοχή μικρόψυχων και οσφιοκαμτών, στα χαρακτηρισμένα  NATURA βουνά της Μάνης; Η Μάνη, το ποσοστό που της αντιστοιχεί σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το έχει υπερκαλύψει τόσο με Αιολικά Πάρκα όσο και με Φωτοβολταϊκά, απ’ ότι γνωρίζουμε. Άρα κάθε πρόθεση να τοποθετηθούν κι άλλες Αναμογεννήτριες είναι καταστροφική για τη Μάνη.

Δυστυχώς όμως και στο πνευματικό επίπεδο η Μάνη χωλαίνει. Βέβαια εδώ οι ευθύνες δεν είναι στη Δημοτική Αρχή, ή στην Περιφέρεια, ή στην Κυβέρνηση, ή στις Αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, Λιμενικό, Δασαρχείο), αλλά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και στους συνεργάτες του. Για παράδειγμα αναφέρουμε πως εδώ και χρόνια υπάρχουν Ενορίες που δεν έχουν Ιερέα. Καθώς επίσης αισθανόμαστε μια αρνητική συμπεριφορά για την ίδρυση Μοναστηριών, που όλοι γνωρίζουμε την αξία και το πνευματικό όφελος σε έναν τόπο που αναπτύσσεται και διαπρέπει ο Μοναχισμός.

Αφήσαμε στο τέλος το μεγαλύτερο καταστροφικό έγκλημα που έχει πλήξει τη Μάνη. Την αμέλεια, ακούσια ή εκούσια δεν γνωρίζουμε, που εξ’ αιτίας της καίγεται η Μάνη πολλά χρόνια τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι, καταστρέφονται περιουσίες και γενικά ο τόπος και όλοι μούγκα στη στρούγκα. Γιατί; Πάλι φωτεινή και ελπιδοφόρα εξαίρεση ο Τζανέτος Φιλιππάκος, ο επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΝΗΣ. Αυτός ο ασυμβίβαστος Μανιάτης, με στεντόρεια φωνή και παρρησία κατήγγειλε επίσημα τα κακώς κείμενα του τελευταίου πύρινου εφιάλτη (2022) όπου η Μάνη καιγόταν πολλές μέρες.

Και έρχονται τώρα όλοι αυτοί που μας χρωστούν εξηγήσεις με λαγούς και δήθεν αντίπαλους, ή φερέφωνα να ευαγγελίζονται τη σωτηρία του τόπου. Εδώ γεννάται και το κρίσιμο ερώτημα οι Δημότες θα τους αφήσουν να αλέθουν καταστρέφοντας οριστικά και αμετάκλητα τον τόπο; Ή θα πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας στα χέρια τους και θα συστρατευθούν με τις γνήσιες δυνάμεις της ηθικής, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας;

Σε όλα αυτά, και δυστυχώς και σε πολλά άλλα οφείλουμε οι Μανιάτες να πάρουμε θέση υπεύθυνη ιστορικά, θυσιάζοντας το Μικρό στο Μέγα ώστε να σταματήσει η Μάνη να εκπέμπει SOS, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει με Μανιάτικη και Ελληνική Λεβεντιά να δούμε κατάματα την αλήθεια και με καθαρή ακοή να ακούσουμε την ιδιαίτερη Πατρίδα μας που μας εκλιπαρεί κραυγάζοντας SOS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *