H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Μόνο ο λαός χρωστά και πληρώνει!

Παπουλάκου ΝίκηΛογικά, αφού το 85% της Κοινωνίας θα λάβει το market pass, θα πρέπει να υποβληθούν και να εγκριθούν πολλά εκατομμύρια αιτήσεις. Και πάλι με τη λογική το εναπομείναν 15% αφορά τους πλουσίους; Δηλαδή στο εναπομείναν 15% των πλουσίων συγκαταλέγεται και ο άγαμος ή άκληρος με 16 χιλ. και άνω εισόδημα ετήσιο μικτό, ή κάποιος που έχει κληρονομήσει 1-2 ακίνητα κι ας είναι άνεργος π.χ; Τελικά ας μας πει κάποιος τι εστί πλούσιος, τι φτωχός, τι αστός, τι μεσαία τάξη και τι ευάλωτος στην παρούσα Κοινωνία και φυσικά αναφέρομαι στο οικονομικό και μόνο. Τα έχουμε κάνει όλα κουβάρι. Ευάλωτος Κύριοι αυτή τη στιγμή είναι εκείνος που κρατήθηκε με νύχια και με δόντια πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του όλα αυτά τα χρόνια και τώρα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι κάτω από αυτόν είναι οι πένητες, καταδικασμένοι προ πολλού από τις πολιτικές σας. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί μεγάλου ποσοστού ”κόκκινων” δανείων, που με δικές τους ενέργειες προκλήθηκαν, και τώρα το παίζουν ”δίπλα στους ευάλωτους” (που οι ίδιοι δημιούργησαν), πότε και με τι τρόπο θα πληρώσουν γι’ αυτό; Φυσικά ποτέ! Οι ίδιοι που οδήγησαν μέρος της Κοινωνίας στο γκρεμό, εμφανίζονται ως συμπαραστάτες και Σωτήρες. Είναι τραγική η διαπίστωση ύπαρξης δικαίου, ειλικρινείας και υπευθυνότητας που επικρατούν σ’ αυτό τον τόπο. Μεθοδευμένα όλα με μαθηματική ακρίβεια στο πώς θα οδηγηθεί η Ιδιωτική περιουσία σε ρευστοποίηση. Η πρώτη φουρνιά είναι έτοιμη για ολική εκποίηση, και τώρα με την ακρίβεια, την κρίση στην ενέργεια και την αύξηση των δόσεων  δανείων δημιουργούμε την 2η φουρνιά χρεοκοπίας.

Αυτά όσον αφορά τον απλό πολίτη γιατί οι μεγάλοι (Κόμματα, Επιχειρήσεις κλπ.) όσο πιο πολλά χρωστούν τόσο πιο Κύριοι θεωρούνται! Η Λαγκάρντ μιλά για Νέα αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο και… βλέπουμε! Η πιο καυτή πατάτα Κύριοι για τον πολίτη είναι αυτή και δε λύνεται με το MARKET PASS, ούτε καν η ακρίβεια στα τρόφιμα. Αύξηση δόσεων δανείων, πετρέλαιο / βενζίνη και τρίτη η ακρίβεια, ξετίναξαν το ταμείο των νοικοκυριών. Ποιος νοιάζεται τάχα; Μόνο επικοινωνιακά τρικ προς άγραν ψήφων!

Κατάφεραν πάντως οι διάφορες Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, να υποθηκεύσουν την Ιδιωτική περιουσία και τη ζωή των πολιτών (μισθοδοσία, σύνταξη) και να οδηγήσουν  μεγάλο ποσοστό στη χρεοκοπία. Κάτι που ξέραμε να συμβαίνει σε ελεύθερα επαγγέλματα και επιχειρήσεις, τώρα το ψηφίσαμε κιόλας την χρεοκοπία φυσικού προσώπου. Τώρα χρεοκοπεί και με τη βούλα, ο απλός εργαζόμενος ή συνταξιούχος, όχι γιατί έπεσε έξω η επιχείρησή του, αλλά γιατί κάποιοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν το μισό εισόδημα ή να τον καταστήσουν άνεργο! Και ζητούν και εύσημα για τον πτωχευτικό νόμο… ένα από τα Σωτήρια της Σωτηρίας που προσφέρουν!

«Διερωτώμαι πόσο πολύ έχουμε πείσει πως το μυαλό μας είναι ”ακατοίκητο”, ώστε να μας συμπεριφέρονται έτσι;…δεν μπορεί πρέπει να ψαχτούμε όλοι… τόσο δούλεμα! Σε παρέα να το έκανες θα φοβόσουν μη σε πάρουν με τις πέτρες… πόσο μάλλον όταν το κάνεις σ’ ένα λαό ολόκληρο!» Πριν 10 χρόνια το έγραψα και μάλλον απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς έχουμε πείσει εντελώς για το ”ακατοίκητο”!

«Δούλεψε να φας και κλέψε να’ χεις!» Η λαϊκή σοφία με επτά λέξεις περιγράφει όσο κανένα άλλο είδος κειμένου το τι συνέβη στην ελληνική κοινωνία, ειδικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες! Η ανηθικότητα και η σαπίλα είναι υπερκομματικές και χωράνε παντού, τις συναντάς παντού, σε όλα Κοινωνικά στρώματα! Όπου συναντώνται πρέπει να έχουν τους πάντες απέναντι… κάτι που δε συμβαίνει όμως, εξ’ ου και η σήψη είναι προχωρημένη και μόνιμη!

Και αυτή η ημερομηνία των εκλογών που παίζει από το Δεκέμβρη κι όλο κλειδώνει κι όλο ξεκλείδωτη είναι! Να υποθέσω πως οι ετεροδημότες ψηφοφόροι θα κάνουν διακοπές Πάσχα από το Σάββατο του Λαζάρου; Μαζί με τα 12 Ευαγγέλια και του Χριστού τα Πάθη, θα μετράμε ψήφους και θα ψαχνόμαστε για συμμαχίες! Όλα καλά κι όλα ωραία!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *