H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Ιστορικό Πρόσωπο ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Emailjlazarakosdim@yachoo.gr

Ο Κύριός μας, ο οποίος γεννήθηκε αγιοπνευματικά από την Αειπάρθενο Θεοτόκο Μαρία και ατρέπτως ενανθρωπίστηκε έζησε και απέθανε στο Σταυρό επί Ποντίου Πιλάτου και την τρίτη ημέρΑΝΑΠΟΔΑ-ΒΗΜΑΤΑα αναστήθηκε, όπως πριν αιώνες προφήτευσαν οι Άγιοι του Θεού Προφήτες.

Ο Κύριος μας και Σωτήρας μας, Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων, Ιησούς Χριστός, είναι ιστορικό και πραγματικό Πρόσωπο. Αυτή την αλήθεια σήμερα τη γνωρίζουμε όλοι χάρη της πρόσβασης που έχουμε στην πληροφόρηση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη και σήμερα μερικοί που ισχυρίζονται πως ο Κύριός μας δεν είναι πραγματικό πρόσωπο. Δικαίωμα έχουν να πιστεύουν ό,τι αυτοί επιθυμούν. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να αρνούνται την επιστημονική ιστορική πραγματικότητα. Δηλαδή έχουν δικαίωμα να μην πιστεύουν τον Κύριό μας ως Θεό τους, αλλά όταν αρνούνται την ιστορική και πραγματική Του ύπαρξη, αρνούνται κάθε σοβαρότητα για τον εαυτόν τους και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ, μάταια, προσπάθησαν ή προσπαθούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην πλάνη τους.

Οι ιστορικοί των ημερών εκείνων αναφέρουν το τέλος του Πόντιου Πιλάτου, του Άνα και του Καϊάφα.

Μεταξύ πολλών άλλων ιστορικών στοιχείων υπάρχει και η Επιστολή του Κυβερνήτη της Ιουδαίας, προ του Πιλάτου, προς τον Αυτοκράτορα της Ρώμης Τιβέριο. Η Επιστολή είναι μετάφραση του Λατινικού πρωτοτύπου το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη, στη βιβλιοθήκη των κ.κ. Καισαρίνι (Cesarini). Ο τότε Κυβερνήτης και επιστολογράφος είναι ο Πούβλιος Λέντουλος. Ιδού η Επιστολή:

«Άκουσα, Καίσαρα, ότι επιθυμείς να μάθεις ό,τι σου γράφω τώρα σχετικά με κάποιον άνθρωπο πολύ ενάρετο που ονομάζεται ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, τον οποίο ο λαός θεωρεί Προφήτη και οι μαθητές του Θεό, λέγοντας ότι είναι Υιός Θεού, του Πλάστη των ουρανών και της γης και όλων όσων βρίσκονται και υπάρχουν πάνω σ’ αυτή. Πράγματι, Καίσαρα, καθημερινά ακούγονται θαυμάσια πράγματα σχετικά με Αυτόν τον Χριστό. Ανασταίνει νεκρούς και γιατρεύει ασθενείς με μία μόνο λέξη. Είναι άντρας μεσαίου αναστήματος, με ωραίο πρόσωπο και γεμάτος μεγαλοπρέπεια, κυρίως στο πρόσωπο, ώστε όσοι Τον κοιτάζουν αναγκάζονται να Τον αγαπούν και να Τον φοβούνται. Έχει τα μαλλιά στο χρώμα του ώριμου καρυδιού μέχρι τα αυτιά Του, και από κεί μέχρι τους ώμους Του καταλήγουν να είναι κοκκινωπά αλλά πολύ στιλπνά (γυαλιστερά) και χωρίζονται στη μέση από πάνω σύμφωνα με το σύστημα των Ναζαρινών. Το μέτωπό Του είναι λείο και γαλήνιο, το πρόσωπό Του χωρίς ρυτίδα ή κηλίδα (σημάδι), η μύτη και τα χείλη Του είναι κανονικότατα. Τα γένια Του είναι πυκνά και με το ίδιο χρώμα όπως μαλλιά Του ενώ δεν είναι μακριά (τα γένια) και χωρίζονται στη μέση. Το βλέμμα Του είναι σοβαρό και εμπνέει εκπέμπει δύναμη ηλιακής ακτίνας. Κανείς δεν μπορεί να Τον παρατηρήσει. Όταν επιτιμά (κάνει παρατήρηση), φοβίζει και όταν το κάνει αυτό, δακρύζει. Είναι αξιαγάπητος και χαριτωμένος με σοβαρότητα. Λένε ότι ποτέ κανείς δεν Τον είδε να γελάει, όμως πολλές φορές Τον είδαν να δακρύζει. Έχει καλοφτιαγμένα τα χέρια και τους βραχίονες. Έχει ευχάριστη συνομιλία προς όλους. Δύσκολα όμως παρουσιάζεται και όταν εμφανιστεί κάπου, είναι μετριόφρων και έχει το ωραιότερο παράστημα του κόσμου. Είναι ωραίος σαν τη Μητέρα Του, η οποία είναι η ωραιότερη γυναίκα που φάνηκε ποτέ στα μέρη αυτά. Εάν όμως η Μεγαλειότητά σου, Καίσαρα, επιθυμεί να Τον δει, όπως μου έγραφες άλλοτε, πληροφόρησέ με και θα σου Τον στείλω αμέσως. Όλοι στην Ιερουσαλήμ θαυμάζουν τη σοφία Του, αν και ποτέ δεν σπούδασε τίποτα, και όμως κατέχει όλες τις επιστήμες. Περπατάει ξυπόλητος και με το κεφάλι ξεσκέπαστο. Πολλοί γελάνε όταν Τον βλέπουν, αλλά όταν βρίσκονται μπροστά Του τρέμουν και Τον θαυμάζουν. Λένε ότι τέτοιος άνθρωπος σαν Αυτόν δεν εμφανίστηκε ποτέ σ΄ αυτά τα μέρη. Πράγματι, όπως μου λένε οι Εβραίοι, ουδέποτε δόθηκαν συμβουλές, ουδέποτε κηρύχθηκε διδασκαλία σαν τη δική Του ενώ πολλοί από τους Ιουδαίους Τον θεωρούν Θεό. Άλλοι πάλι μου λένε ότι είναι εχθρός της Μεγαλειότητάς σου, Καίσαρα. Πολλές φορές με παρενοχλούν οι μοχθηροί αυτοί Εβραίοι. Λέγεται ότι Αυτός ουδέποτε δυσαρέστησε κανένα αλλά ότι πολύ περισσότερο έκανε το καλό. Όλοι όσοι Τον γνώρισαν λένε ότι ευεργετηθήκανε απ’ Αυτόν. Όμως είμαι πρόθυμος να υπακούσω την Μεγαλειότητά σου, Καίσαρα. Ό,τι διατάξεις θα γίνει. Ιερουσαλήμ, Ινδικτιώνος 7, Σελήνη 11. Πιστός και ευπειθέστατος στην Μεγαλειότητά σου, ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ Κυβερνήτης της Ιουδαίας». (Η παρούσα επιστολή δημοσιεύθηκε στην Εφημερ. «Αρμονία» που εκδιδόταν στην Σμύρνη, το έτος Ζ΄, αριθμός 1586, στις 30 Σεπτεμβρίου 1887, ημέρα Τετάρτη). Πηγή: Διαδίκτυο/Google.

Χρόνια Πολλά – Καλή Πνευματική Ανάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *