H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ….Επετειακή εκδήλωση Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ1Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς συνδιοργάνωσε με την Δωδεκανησιακή Μέλισσα και Ροταριανούς Ομίλους, μια ακόμη λαμπρή εκδήλωση, αφιερωμένη στον εορτασμό της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου την Τρίτη 28/3/2023, στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ2Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της επετείου σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους:

κ. Μάρη Δεληβοριά – προδιοικητή 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρι, βοηθό συντονίστριας Ζώνης 21 για τη Δημόσια Εικόνα , πρόεδρο Διακρατικών Υποθέσεων της Ζώνης 21. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Χιωνή – αντιπρόεδρο Δ.Σ. Πολεμικού Μουσείου. Βουλευτές κ.κ. Γιάννη Παππά, Δημήτρη Γάκη, κ. Γιώργο Δημόπουλο, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Παπακώστας Ελευθέριος, ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Διεθνής Διπλωματία έναντι του ζητήματος της Δωδεκανήσου και η ενσωμάτωση των νήσων στην Ελληνική επικράτεια». Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας του επέδωσε τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε ο κ. Βαληνάκης Ιωάννης, καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «τα Δωδεκάνησα μπροστά σε νέες προκλήσεις». Μετά το πέρας της ομιλίας του, η κα Κατερίνα Κοτσαλή, προδιοικητή 2475 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρι.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κ Μαίρη Μοσχή απηύθυνε χαιρετισμό και κάλεσε την καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Τσαβαρή Ισαβέλλα να αναπτύξει τα θέματα «Αντιγόνη Ζουρούδη, η μάνα της Δωδεκανήσου» και «Η κυρά της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτη»

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην Ευαγγελία Ξενοπούλου, η οποία κόσμησε για άλλη μια φορά τις εκδηλώσεις, σκορπίζοντας συγκίνηση σε όλους μας και στην οποία απενεμήθη τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων κ. Βασίλη Νικολαρά. Στη συνέχεια, η κα Ξενοπούλου συνόδευσε με την υπέροχη φωνή της το χορευτικό του Καστελλορίζου και στο τέλος της εκδήλωσης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς Μανώλη Κόττορο και Γιάννη Μεγαλούδη, για τα ευχάριστα μουσικά διαλείμματα που προσέφεραν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός άλλων και: ο βουλευτής, πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, η κ. Μαίρη Κούβδου, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αναστασία Γαμπιεράκη, οι κ.κ. Πρόεδροι: της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Νίκος Παπαντωνίου, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά Θοδωρος Τσιόντος, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.ΟΣ Μικές Στεφανίδης, ο κ. Μιχαήλ Αγγέλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *