H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διεθνή και οικονομικά..Επιμέλεια: Δημήτρης Ζακοντίνο

Χοντρό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Λευκός Οίκος ενώπιον μεγάλων αποφάσεων για την ανατολική Μεσόγειο: Οι τουρκικές εκλογές θα κρίνουν τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία έκαναν τις επιλογές τους να δεθούν στο αμερικανικό άρμα. Ευχή μας είναι αυτό να τους βγει σε καλό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών…

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα συμφέρον του Ελληνισμού είναι η νίκη του Ερντογάν, εφόσον -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- κηδεμονευθεί από τη Δύση. Και μέσα υπάρχουν πολλά με πρώτο την απειλή στην τουρκική οικονομία».

Από άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου

Σχόλιο Φωνής: Άρες μάρες κουκουνάρες: Η Τουρκική πολιτική & τακτική τουλάχιστον για. την τελευταία 100ετία είναι γνωστή. (για κάθε θέμα που την απασχολεί, περιμένει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να κάνει την κίνηση που τη συμφέρει, εκ του ασφαλούς).

Όσον αφορά την κηδεμόνευσή της από τη Δύση αυτό μάλλον ανάγεται στην περίπτωση «ονείρου θερινής νυκτός» γιατί μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί ότι τη χορεύει στο ταψί «τη Δύση» καθόσον & χρηματοδοτείται από αυτήν & έχουν γίνει στην Τουρκία οι επενδύσεις του «τρόμου» ενώ από την άλλη & φιλικές σχέσεις έχει με τους Ρώσους & έχει το άλλο μάτι προς τους κινέζους.

Στο ουκρανικό είναι & με τον χωροφύλακα & με τον αστυφύλακα.

Η τουρκική οικονομία δεν εξαρτάται από τη Δύση.

Το αντίθετο συμβαίνει, γιατί αν ο Ερντογάν εκλεγεί & επιχειρήσουν να τον οδηγήσουν σε πτώχευση οι Ιταλό Ισπανό Άγγλο γερμανογαλλικές τράπεζες θα χάσουν περί τα $ 200 δις ενώ θα χαθούν & χιλιάδες δυτικοευρωπαϊκές επιχειρήσεις και επενδύσεις στην χώρα αυτή με πολύ σοβαρές συνέπειες για τις μητρικές εταιρίες & τράπεζες.

Η Τουρκία έχει επάρκεια προϊόντων του πρωτογενούς τομέα & έχει δικό της νόμισμα & απλά η τούρκικη λίρα θα υποτιμηθεί έτι περισσότερο με επίπτωση την αύξηση του πληθωρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ωστόσο με το αυταρχικό σύστημα που κυριαρχεί στην Τουρκία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις από τις elite & μέρους του πληθυσμού που θα θιχτούν από αυτήν την αναστάτωση ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι Κινέζοι, Ρώσοι, Πέρσες, Καταριανοί, Σαουδάραβες & λοιποί BRICS θα τον καλύψουν.

Τέλος αν το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων κρίνεται από τις εκλογές στην Τουρκία τότε τζάμπα οι θριαμβολογίες & οι παραχωρήσεις & αλίμονό μας… αφού τα έχουμε δώσει όλα και έχουμε κερδίσει αέρα κοπανιστό και μπόλικα τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *