Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Το να μην ασχολείσαι με την πολιτική δεν είναι εξυπνάδα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Email: jlazarakosdim@yahoo.gr

O αείμνηστος πατέρας μου και πολεμιστής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1940-1945) μας έλεγε: «Ένας σοφός έγραψε πως ο μεγαλύτερος βλάκας είναι αυτός που θεωρεί τον εαυτόν του έξυπνο και όλους τους άλλους βλάκες».

Πολλοί ορίζουν πως η βλακεία σαν συμπεριφορά είναι η επανάληψη βλακωδών πράξεων από το ίδιο άτομο ή ομάδα, που καταδεικνύουν φαινομενικά ανεξήγητη αδυναμία προσαρμοστικής μάθησης ή άρνηση προόδου. Σίγουρα η εφαρμογή της συνεπάγεται ελάττωση των πιθανοτήτων ενός ατόμου είτε να προοδεύσει είτε ακόμη και να επιβιώσει, σε ατομικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Η ανθρώπινη βλακεία έχει απασχολήσει και απασχολεί από αρχαιοτάτων χρόνων την ανθρώπινη κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά.

Πέρασαν 4 χρόνια και έφθασε πάλι ο καιρός να πάμε να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε τη νέα μας Κυβέρνηση, αν τελικά την εκλέξουμε, ή μας την εκλέξουν…

Στις εκλογές θα ψηφίσουμε όλοι έξυπνοι και βλάκες. Όλοι με ισοδύναμη ψήφο. Εξάλλου συμφωνούμε πως η βλακεία είναι υπερταξική και όχι ταξική.

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά γύρω μας θα δούμε τη βλακεία παντού, ίσως μερικές φορές, ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό. Η επίγνωση της ανόητης φύσης μας μπορεί ενδεχομένως να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τη θανατηφόρο αρπάγη της.

Το τραγικό είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Από τον βλάκα δεν περνάει ούτε για μια στιγμή από το μυαλό του ότι μπορεί να έχει άδικο. Ο βλάκας γίνεται αδίσταχτα θρασύς, υπέροχα επικίνδυνος, ανυπέρβλητα αλαζονικός, συγκάτοικος με τους απατεώνες, διεφθαρμένους και πείθει. Γιατί πάντα υπάρχουν αρκετοί βλάκες για να σχηματίσουν μια πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα ο αληθινός άρχοντας είναι εκείνος που δεν φροντίζει για το δικό του συμφέρον, αλλά για το συμφέρον των υπηκόων του.

Επίσης μας λέγει: Αυτή η πόλη (κράτος) είναι αυτό που είναι διότι οι πολίτες της είναι αυτό που είναι. Μία από τις τιμωρίες μας ότι δεν καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε με την πολιτική είναι ότι καταλήγουμε να μας κυβερνούν κατώτεροί μας.

Άρα λοιπόν αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι βλάκες κυβέρνηση για βλάκες θα προκύψει, αν είναι έξυπνοι θα προκύψει το αντίθετο.

  • Γεγονός είναι πως η μεγαλοφυΐα βαδίζει μπροστά από την εποχή της, ο έξυπνος την ακολουθεί, ο πονηρός προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί, ο ανόητος της κλείνει τον δρόμο και την εμποδίζει. Αλλά και ο κάθε βλάκας έχει το δικό του τρόπο να σώσει την Πατρίδα του!
  • Ποιο κόμμα λοιπόν αποτελεί τη μεγαλοφυΐα; Υπάρχει, σήμερα, μεγαλοφυές κόμμα, ή το Ευρωπαϊκό μας κατεστημένο Σύστημα, το εμποδίζει και του κλείνει το δρόμο με τους ανόητους πολίτες;
  • Βαριά και κρίσιμα ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν, τουλάχιστον σήμερα, που με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ εγκαταλείψαμε την πολιτική και μας κυβερνούν κατώτεροι μας, αλλά και κατώτεροι των περιστάσεων.

Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων. Όλοι νικητές, όλοι δικαιωμένοι, όλα καλά. Όμως κάθε πέρσι και καλύτερα…

Να απέχουμε, καλύτερα να πάμε να φάμε κανένα κοψίδι και όποιος θέλει ας βγει, το ίδιο είναι. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *