H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ..Τιμητική εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΙΓΑΝΝΗ

Μια τιμητική βραδιά – γιορτή στο αιώνιο σύμβολο της αγάπης, τη μητέρα, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αφορμή τον Εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά συμμετείχαν προσωπικότητες από όλο το φάσμα του κοινωνικού χώρου, των γραμμάτων και του πολιτισμού, ενώ βραβεύθηκαν και γυναίκες στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η προσφορά και η αλληλεγγύη προς την γυναίκα και την οικογένεια.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε η Περιφερειακή Σύμβουλος και Εντεταλμένη Εθελοντισμού  Ε. Μπαρμπαγιάννη, την οποία και ευχαρίστησε θερμά ο Περιφερειάρχης για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Κατά την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής απένειμε τιμητικές πλακέτες στην πρόεδρο του Συλλόγου  «Ελπίδα» κα Μ. Βαρδινογιάννη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το ίδρυμα και στην γνωστή ψυχολόγο Τ. Μακρή για την διαρκή συμβουλευτική της στήριξη σε οικογένειες με προβλήματα. Παράλληλα, στο πρόσωπο της πολύτεκνης μητέρας και εργαζόμενης Ελ. Παντή βραβεύθηκαν όλες οι μητέρες που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για την φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών τους.

Το βραβείο της κα Βαρδινογιάννη παρέλαβε η Γ.Γ του Συλλόγου  «Ελπίδα» κα Τζωρτζίνα Έλληνα, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της Προέδρου, ενώ παράλληλα μετέφερε το μήνυμα της ότι το συγκεκριμένο βραβείο ανήκει και τιμά όλες τις μητέρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η μητέρα στην οικογένεια και την κοινωνία, καθώς όπως είπε «οι μητέρες είναι οι σημαντικότεροι παιδαγωγοί στη ζωή του καθενός, το ιερό σύμβολο που μας διδάσκει τι σημαίνει βαθιά και ανιδιοτελής αγάπη».

«Η ελάχιστη πράξη τιμής προς το πρόσωπο της μητέρας είναι η αναγνώριση της προσφοράς, της αφοσίωσης και των θυσιών της. Με αυτοθυσία και καθημερινές υπερβάσεις, αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνίας μας», τόνισε ο κος Πατούλης ενώ επισήμανε ότι προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής,  είναι η ενίσχυσητου έργου κάθε μητέρας, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, στηρίζοντας την ανατροφή των παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους συμβάλλοντας επί της ουσίας στην  ασφάλεια των παιδιών, στη μόρφωση και στην προκοπή τους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την στήριξη της μητέρας και ευρύτερα της οικογένειας

«Έχω δεσμευτεί να είμαι στο πλευρό κάθε μητέρας, εντός και εκτός συνόρων της Περιφέρειας Αττικής. Και επαναλαμβάνω την προσωπική μου υπόσχεση να υπερασπίζομαι τις Μητέρες, από όποια θέση και αν βρίσκομαι. Η αναγνώριση της προσφοράς, της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης και των θυσιών της μάνας, είναι η ελάχιστη πράξη τιμής προς αυτήν. Είναι, και θα μένει πάντα το ιερό πρόσωπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου και το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής», υπογράμμισε ο κος Πατούλης στο πέρας της ομιλίας του.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής δίνοντας το δικό του συμβολικό μήνυμα για της αξία της μάνας, προσέφερε σε όλες τις κυρίες το βιβλίο που έχει συγγράψει για την αείμνηστη μητέρα του..

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους του γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, ο βουλευτής ΝΔ Γ. Τραγάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρ. Θεοδωρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Λαϊκών Αγορών Σ. Μελάς, ο  Αιδεσιμότατος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς Β. Σιγάλας, ο Πρόεδρος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Φροντίδας Δ. Αρμενάκης, ο Διευθυντής των Γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θηβών Γ. Μακρής, η Προϊσταμένη του τμήματος υιοθεσίας και αναδοχής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ε. Απουσίδου, ο Διευθυντής του τμήματος Εξωσωματικής στην κλινική ΡΕΑ Α. Τζεφεράκος, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *