H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ…ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ

Μάϊος 2023 Η ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ: «Μανιάτες μείνετε ενωμένοι»

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του άρθρου του Επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΝΗΣ κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τίτλο: « Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ».

Η τύχη χώρισε τους δύο Μανιάτες που συμμάχησαν γιατί αγαπούσαν τη Μάνη και άλλαξαν τα δεδομένα. Έτσι το βάρος της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης έπεσε εξ ολοκλήρου στους ώμους του Τζανέτου Φιλιππάκου και αυτός το έφερε άξια εις πέρας.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος  μεταξύ των άλλων γράφει:

«Μανιάτισσες και Μανιάτες βαδίζοντας προς τις Εθνικές Εκλογές (Κυριακή 21 Μαΐου 2023 και ημέρα της Μεγάλης Εορτής μας, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης), παρατηρείται δυστυχώς μια ανησυχητική πολιτική πόλωση σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Μιλώντας για τα περί του οίκου μας ως Μανιάτες, οφείλουμε, τουλάχιστον, οι έχοντες καθαρή ακοή και Μανιάτικη Αυτογνωσία που  δεν ψαρεύουμε στα οποιαδήποτε θολά νερά, χάρη προσωπικών συμφερόντων, υποχρεωνόμαστε να υπακούσουμε στην προσταγή της Μάνης μας και να μείνουμε μακριά από κάθε επικίνδυνη πόλωση που διχάζει και οδηγεί όχι μόνο τη Μάνη, αλλά ολόκληρο το Έθνος σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει με ασφάλεια μια γεωπολιτική ανάλυση για το τι πρόκειται να συμβεί σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο μετά τις Εκλογές στην Τουρκία (14 Μαΐου 2023).

Επίσης η οικονομική κατάσταση στην Υπερδύναμη Αμερική συσσωρεύει όλο και περισσότερα μαύρα σύννεφα. Ενώ η άλλη Υπερδύναμη Ρωσία βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση με την Ουκρανία η οποία εξοπλίζεται από ΝΑΤΟ και Γερμανία με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα. Επίσης η Κίνα δείχνει πως έχει αποκτήσει μεγάλο στόλο αεροπλανοφόρων. Όμως παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν με τον Εμφύλιο Πόλεμο στο Σουδάν…. Έχοντας όλα αυτά κατά νουν, συνάμα και την οικονομική κατάσταση της χώρας μας με έναν πληθωρισμό που ξεπερνάει το 4,5% δεν έχουμε δικαίωμα, όχι μόνο οι Μανιάτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες να γίνουμε ανδρείκελα της οποιασδήποτε κομματικής – πολιτικής πόλωσης. Με τον όρο «Ανδρείκελο» υπονοώ το ομοίωμα άνδρα ή γυναίκας , το νευρόσπαστο,  την κούκλα του κουκλοθέατρου, τη μαριονέτα. Μεταφορικά δηλώνει τον άνθρωπο που δεν έχει δική του θέληση. Δηλαδή είναι υποχείριο κάποιου άλλου , ο οποίος και τον διευθύνει.

Και τελειώνοντας ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος καλεί τους συμπατριώτες του να θυσιάσουν το Μικρό στο Μέγα. Μικρό είναι το κάθε μικροκομματικό και προσωπικό συμφέρον και Μέγα είναι η ουσιαστική ανάπτυξη και η ασφάλεια

 του κάθε Τόπου-Δήμου όπου στο σύνολό τους αποτελούν το  Ελληνικό Κράτος, προσθέτοντας: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι και έχει αποδειχτεί ιστορικά , παγκοσμίως, πως η ουσιαστική Ανάπτυξη, η βελτίωση του πνευματικού και βιοτικού επιπέδου, αλλά και στήριξη του Δημοκρατικού Πολιτεύματος πηγάζουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με το δημοσίευμά του αυτό, ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, για πολλοστή φορά αποδεικνύει δύο ιδιαίτερα κρίσιμα πράγματα για τη  Μάνη. Το πρώτο ότι παραμένει ΕΝΩΤΙΚΟΣ και το δεύτερο ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ.

Φυσικά και δικαιολογημένα υπενθυμίζει στους συμπατριώτες του ότι εξαιτίας της ασθένειας του συμμαχητή και φίλου του, αείμνηστου Κυριάκου Μιχαλολιάκου, έπεσε ολόκληρο το βάρος της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης στους ώμους του Τζανέτου Φιλιππάκου και μάλιστα σε κρίσιμες χρονικές περιόδους.  Ο Τζανέτος Φιλιππάκος τα κατάφερε άριστα υποστηρίζοντας τα προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα των συμπατριωτών του. Επισημαίνει δικαίως πως για πρώτη φορά ο Δήμος είδε Αντιπολίτευση, αλλά εκφράζει και την ανησυχία του σε περίπτωση που χαθεί για τη Μάνη η ευκαιρία των ερχόμενων εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθύμιση: Ο αείμνηστος Κούλης Μιχαλολιάκος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», αδελφός του Βασίλη Μιχαλολιάκου πρ. Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και Δήμαρχος Πειραιά, επίσης θείος της συζύγου του σημερινού Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κώστα Κατσαφάδου συμμάχησαν με τον Τζανέτο Φιλιππάκο τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών 2019  και κατάφεραν να πάρουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως γνωστό ο αείμνηστος Κούλης Μιχαλολιάκος έμεινε μέχρι τέλος Νεοδημοκράτης και απείχε παρασάγγας δέκα κι ένδεκα από ακραία πολιτικά σχήματα.

Βλέπε περισσότερα: ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *