H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη άποψη…H ΜΕΛΑΨΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΤFLIX Που προσπαθεί να αμφισβητήσει ότι οι Έλληνες ανήκουν στη λευκή φυλή.

Μάλλον την ιστορία μας θέλουν να οικειοποιηθούν κάποιοι σκιώδεις τύποι και ως εκ τούτου, εκπέμπονται από πλευράς τους… ομιχλώδεις ρύποι.

Η νέα σειρά ιστορικής μυθοπλασίας, της διαδικτυακής πλατφόρμας, που εμπεριέχει πλήθος ταινιών και επεισοδίων από τηλεοπτικές και όχι μόνο σειρές, δεδομένου ότι το Netflix δημιουργεί και δικές του παραγωγές, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η σειρά, σχετικά με την θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου, που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 10 Μαΐου, 2023, παρουσιάζει την Κλεοπάτρα τελείως διαφορετική από την εικόνα μιας Ελληνίδας βασίλισσας, απογόνου του Οίκου των Πτολεμαίων.

Παρότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα δούμε μια πανέμορφη μελαψή ηθοποιό και φυσικά, το κάλλος της μαύρης φυλής, ουδείς αμφισβήτησε ποτέ, οι αντιδράσεις μετά την προβολή του trailer της σειράς, όπου με έμφαση υποστηρίζεται ότι η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη,(black, ακούγεται να υποστηρίζει κάποια «εξ ακοής των διηγήσεων της… γιαγιάς της, μάρτυρας….»), προήλθαν κυρίως από την Αίγυπτο!

Στην Ελλάδα, όπως πάντα, ουδείς σχολίασε εκτενώς, ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς ενοχλήθηκε.

Η κατασυκοφαντημένη Ελληνίδα βασίλισσα, που υπήρξε από τις πλέον μορφωμένες και ευφυείς γυναίκες της εποχής της, έμεινε στην ιστορία, ως μέτρο σαγήνης, λαγνείας και βασιλικής… πορνείας. Διότι δυστυχώς, τα ηθικά μέτρα, διαμορφώνονται πάντοτε από τους νικητές εναντίον των ηττημένων. Αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα, που δικάστηκαν μεν στη Νυρεμβέργη Γερμανοί ναζί για εγκλήματα πολέμου, αλλά το έγκλημα της Χιροσίμα, θεωρήθηκε απλά, αναγκαίο κακό και δε βαρύνει ουδεμία πολιτική συνείδηση, διότι όταν σκοτώνεις αυτούς, που έχασαν στον πόλεμο, είναι και ηθικό και δίκαιο εφόσον δεν υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Άρα μιλάμε για δικαιοσύνη των νικητών και όχι για δικαιοσύνη Θεού. Και η Ελισάβετ Α ΄της Αγγλίας, εκτέλεσε τη Μαρία Στιούαρτ και ο πατέρας της Εδουάρδος ο 8ος δύο από τις συζύγους του και προσωρινά, πέτυχαν τους σκοπούς τους. Εκείνο όμως, που ο περισσότερος κόσμος, δεν γνωρίζει, είναι ότι η δυναστεία των Στιούαρτ, (οι απόγονοι του μοναδικού τέκνου της αδικοχαμένης βασίλισσας Μαρίας Στιούαρτ, Ιάκωβου Α΄), κυβερνά έως σήμερα τη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο. Εδώ, μιλάμε για δικαιοσύνη Θεού, όπως γράφεται στις Γραφές, εις τους αιώνας των αιώνων.

Η Κλεοπάτρα, στην οποία αναφέρεται η επιλεκτικά ανιστόρητη σειρά, είναι η Κλεοπάτρα η Ζ’ η Φιλοπάτωρ (69-30 π.Χ.), κόρη του Πτολεμαίου 12ου Αυλητή, η δε φυσιογνωμική ομοιότητα της με τον πατέρα της, στις προτομές τους, που βρέθηκαν και αναφέρονται ως έργα του 1ου π.Χ. αιώνα, είναι προφανής. Όπως και η πασιφανής ομοιότητα με τον ιδρυτή της δυναστείας, 10 γενιές πίσω, Πτολεμαίο του Λάγου, ο οποίος αναφέρεται και ως νόθος γιός του Φιλίππου και ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επειδή, ιστορικά αναφέρονται επακριβώς, οι σύζυγοι των βασιλέων της Πτολεμαϊκής δυναστείας, που ήταν μέλη της ανώτατης Ελληνικής αριστοκρατίας της εποχής, αποκλείεται η σπουδαία βασίλισσα, να ανήκε στη μαύρη φυλή, ή να ήταν μιγάς. Ακόμα και πρίγκηπες των Πτολεμαίων με αίμα από τη δυναστεία των Σελευκιδών, είχαν αποκλεισθεί από το θρόνο της Αιγύπτου, όπου έως την εποχή της υπερήφανης Κλεοπάτρας, βασίλευε το αίμα του ιδρυτή της δυναστείας, που τολμώ να πω μέσα από το βασιλιά Φίλιππο Β’, ήταν αίμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς, αν η Κλεοπάτρα σαγήνευσε τους Ρωμαίους επιφανείς της εποχής της, ή συνέβη το αντίθετο. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι θαμπώθηκαν από την παρουσία και το περιβάλλον της. Αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ιούλιος Καίσαρας, ο οποίος είχε αποκτήσει άρρενα απόγονο μόνο από τη βασίλισσα της Αιγύπτου, η ιστορία, θα είχε πάρει άλλη τροπή και πιθανότατα η Μεσόγειος, θα αποτελούσε Ελληνική λίμνη για πολλά χρόνια. Η κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους βέβαια, είχε προηγηθεί, από το 146 π.Χ., μετά από αγώνες 60 ετών.

Η Αίγυπτος, υπήρξε το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού, ο τελευταίος πολιτιστικός φάρος, που κατέστρεψαν οι βάρβαροι και άξεστοι Ρωμαίοι, μετά τη ναυμαχία στο Άκτιο το 31 π. Χ., την ήττα του Μάρκου Αντώνιου και της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Η τότε καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, υπήρξε για την εποχή εκείνη, σαν πυρηνική έκρηξη στα αρχεία της google με ολική καταστροφή κάθε δεδομένου. Βύθισε τον κόσμο στο σκοταδισμό και προανήγγειλε το μεσαίωνα. Όσοι πάπυροι διασώθηκαν, είναι πολύ πιθανό, να επανεμφανίζονται σταδιακά, ως έργα «μεταγενέστερων σοφών», ενώ η λεηλασία της κληρονομιάς μας συνεχίζεται, όσο εμείς συνηγορούμε δια της σιωπής, που μας επιβάλλεται από την οικονομική μας δυσπραγία.

Μια δόλια, τεχνητή, υπαγορευόμενη από αλλοεθνή συμφέροντα δυσχέρεια. Από το 1910, γνωρίζουν οι επιτήδειοι, για τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου και ο νοών νοήτω…

Για τούτο, δεν διαμαρτύρομαι μόνο, για την πλαστογράφηση της φυλετικής ταυτότητας της μεγίστης αυτής Ελληνίδας, αλλά για την εμετικά απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της, όταν την εμφανίζουν ως υπ’ αριθμόν ένα ανήθικο πρόσωπο της εποχής της, οι Ρωμαίοι, των οποίων ο βίος και η πολιτεία, είναι γνωστός. Όταν ο λαός μας ψυχαγωγείτο με πνευματικά έργα, σε λιτά θέατρα, εκείνοι ψυχαγωγούντο σε ογκώδη Κολοσσαία, πίνοντας αίμα, τεμαχίζοντας ανθρώπινες υπάρξεις. Βάρβαροι, απολίτιστοι, άξεστοι και ανήθικοι, βύθισαν τον τότε γνωστό κόσμο στο σκότος και την πνευματική ερήμωση, που επιφέρουν όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα. Το έργο του εκπολιτιστή Αλεξάνδρου, έσβησε με φωτιά, αίμα και με το θάνατο της Κλεοπάτρας, ξημέρωσε η μεγάλη νύχτα της ανθρωπότητας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, από τα τέσσερα παιδιά της, επέζησαν τα τρία. Ο Πτολεμαίος Καισαρίων, γιός της από τον Ιούλιο Καίσαρα, δολοφονήθηκε από τον Οκταβιανό, σε ηλικία 16 ετών, για ευνόητους λόγους. Από το Μάρκο Αντώνιο, είχε αποκτήσει τα δίδυμα Κλεοπάτρα Σελήνη, Αλέξανδρο Ήλιο και τέλος, τον Πτολεμαίο Φιλάδελφο. Τα παιδιά του Μάρκου Αντώνιου, αφού διαπομπεύθηκαν στον θρίαμβο του Οκταβιανού στη Ρώμη, ανέλαβε η αδελφή του και χήρα του Αντώνιου, Οκταβία. Η Κλεοπάτρα Σελήνη, δόθηκε ως σύζυγος του βασιλιά Ιόβα Β’, της Νουμιδίας και της Μαυριτανίας και ίδρυσε  βασιλική δυναστεία. Σήμερα αναπαύεται στο εκεί βασιλικό Μαυσωλείο. Απέκτησε πλήθος απογόνων με τα ονόματα Πτολεμαίος και Κλεοπάτρα. Ίσως για αυτό το λόγο, πιθανότατα να συγχέεται η γνωστή σε όλους μας Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, με τους μελαψούς απογόνους της κόρης και πιθανότατα της εγγονής της στη Μαυριτανία…

Η μήτρα του παγκόσμιου πολιτισμού, ευρίσκεται για πάντα εδώ, στην μητέρα της την Ελλάδα. Άντεξε μυριάδες πλαστογραφίες και κλοπές, επί χιλιάδες χρόνια. Και θα αντέξει για πολύ ακόμα, όσα ψέματα κι αν μας σερβίρουν ανάξιοι και πνευματικά υποτελείς μας, διότι είτε τους αρέσει είτε όχι, πάντα θα έρχονται δεύτεροι, ενώ φιλμ, αρχεία και κάθε λογής παλιόχαρτα, καίγονται, στάχτες μπρος στα αθάνατα μάρμαρά μας τα ιερά.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *