ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να περνάμε καλά
Στις Εκλογές λέμε Ναι, αλλά απολαμβάνουμε και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Μάνης με ουζάκι.
Ήδη άρχισαν να κατεβαίνουν στη Μάνη Πειραιώτες, Αθηναίοι και άλλοι που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην ιδιαίτερη Πατρίδα τους. Όλοι αυτοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή 21 Μαΐου, ημέρα Εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Πολλοί όμως θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και θα πάνε στη Γαρδενίτσα να πιουν ένα ούζο με παραδοσιακό μεζέ σύγκλινο και τυρί σφέλα. Εκεί θα απολαύσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Μάνης, στο Μεσσηνιακό Κόλπο με φόντο τον Κάβο Δρόσο, το Κάστρο (Τηγάνι) και τον Μέζαπο.
Σε αυτή την Εσχατειά της ηπειρωτικής Ευρώπης, εκεί που η Μεσόγειος βρέχει τα ευρωπαϊκά και αφρικανικά παράλια, στη Γαρδενίτσα, ένα λιτό και απέριττο μικρό ταβερνάκι, του Γιάννη Κοκοράκη και της Βαλεντίνας μας, είναι έτοιμο να προσφέρει τα καλύτερα στις παρέες των 10 περίπου τραπεζιών που διαθέτει.

Φυσικά πανέμορφο ηλιοβασίλεμα μπορεί κανείς να απολαύσει στη Μανιάτικη Ακτογραμμή Λιμένι, Διρού και Μεζάπου. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν μεγάλες ταβέρνες και ξενοδοχιακές επιχειρήσεις.
Προτείνουμε λοιπόν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τερπνό είναι το ουζάκι με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ωφέλιμο οι Εκλογές.