Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

κρεατοπιτάκια

Υλικά:600 γρ. αρνί, 1 µέτριο κρεμμύδι, 1 πράσο, 1 καρότο, 3 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 1 Φαρίνα, 250 γρ. βούτυρο ή µαργαρίνη, 6 αυγά, 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα, 25 γρ. (1 κύβος) Φρέσκια Μαγιά, 30 γρ. Κορν Φλάουρ, 150 γρ. φέτα, 150 γρ. γραβιέρα τριµµένη.

Εκτέλεση: Βράζετε το κρέας µαζί µε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όταν βράσει, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Ζυµώνετε στο χέρι τη Φαρίνα, το βούτυρο, τα 2 αυγά µαζί µε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και τη Φρέσκια Μαγιά και αφήνετε τη ζύµη σε ζεστό µέρος µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν φουσκώσει, πλάθετε ένα µπαστούνι και το κόβετε σε 32 ίσα µέρη.

Σε µια κατσαρόλα βάζετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωµό κρέατος, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, 1 αυγό και το Κορν Φλάουρ. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και µόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το κρέας µε τα λαχανικά, τη φέτα και τη γραβιέρα και ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέµιση να κρυώσει.

Ανοίγετε τα πιτάκια µε λίγο αλεύρι σε στρογγυλό σχήµα και μοιράζετε τη γέµιση. Κλείνετε τα πιτάκια και τα πατάτε στις άκρες με ένα πιρούνι. Τα αλείφετε µε αυγό και τα ψήνετε στους 160°C για 25-30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *