Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..ΤΟ Ε ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Δεν τη θέλει ο λαός πάρτε την Δομή και μπρος

Στιγμιότυπο από την πορεία.

Ανάστατοι και αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, αλλά και αποφασισμένοι όπως δείχνουν τα πράγματα να αγωνιστούν για να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της Δομής ΟΚΑΝΑ. Ποιο συγκεκριμένα συμβαίνουν τα εξής:

Αιφνιδιάστηκαν, ως συνήθως, οι Πειραιώτες του Ε΄ Δ.Δ. Πειραιά όταν είδαν στην Αιτωλικού 62 να ανοίγει Δομή ΟΚΑΝΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν έξι περίπου μήνες Βουλευτές, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι υπόσχονταν ότι δεν θα γίνει καμία Δομή στην περιοχή. Δυστυχώς όμως έγινε. Οι πολίτες σήμερα είναι θυμωμένοι, απογοητευμένοι και πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν. Εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου άρχισαν να κινητοποιούνται αφού συνέστησαν μία πρόχειρη Διασυντονιστική Επιτροπή και η οποία επιτυχώς βοηθούμενη από τους κατοίκους διοργάνωσε μία αξιόλογη συγκέντρωση 400 – 500 κατοίκων έξω από την επίμαχη Δομή, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ.

Μετά από τις ομιλίες των κ.κ. Ζαρκάδα Ρούλα Πρόεδρος Ένωσης Γον. Κηδ. Ε΄ Διαμ., Τουλάτος Κώστας Πρόεδρος Συλλόγου «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», Δρίτσας Θεόδωρος Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βουτυράκος Παναγιώτης Ψυχίατρος, Μανωλάκου Διαμάντω Υποψ. Βουλευτής ΚΚΕ, Λαζαράκος Ιωάννης Δημοσιογράφος, Κατηφές Παναγιώτης Πρόεδρος Ανωτ. Συνομοσπ. Γονέων Μαθητών Ελλάδος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, Κορωναίου Μυρσίνη Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πειραιά η «ΠΡΟΟΔΟΣ», Κρεμμύδας Ανδρέας ΚΕΘΕΑ, Ρίτσου Γιώτα Πρόεδρος Πανέλληνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στην περιοχή, η οποία έτυχε θερμής αποδοχής από τους κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από τους κ.κ. Τρύφων Βασίλαινα, Σωτηρία Λεουτσάκου, Μυρσίνη Κορωναίου, Καλλιόπη Μέρμηγκα, της Α΄ Πειραιά, το Δήμαρχο, τους Αντιδήμαρχους και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους των Παρατάξεων, δυστυχώς ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι πράγμα που σχολιάστηκε δυσμενώς από τους κατοίκους. Όλα αυτά καλό είναι να τα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές δεν πρόκειται για Δομή απλών αστέγων όπου ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει καμία ανάμειξη, αλλά μίλησαν για Δομή αστέγων εξαρτημένων από ναρκωτικά, οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε, αν αντιλαμβανόμαστε σωστά πρόκειται για Δομή του ΟΚΑΝΑ.

Η Αστυνομία με την παρουσία της περιφρούρησε τη συγκέντρωση και την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν όλα με πλήρη ομαλότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι κάτοικοι θα κλιμακώσουν αν χρειαστεί τους αγώνες τους μέχρι την τελική απομάκρυνση της Δομής. Βέβαια όπως είπε ένας ομιλητής ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος αφού πρόκειται για κονδύλια του ΕΣΠΑ κάποιων εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα όμως απ’ αυτό πλήττονται άμεσα οι περιοχές Αγ. Σοφίας, Μανιάτικα και Ταμπούρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *