Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εορτή Μητροπολίτη Γεροντίου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και Σαλαμίνας ΓΟΧ

Με πανηγυρικό τόνο εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Iερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις και τίμησε με προσευχιτική ιεροπρέπεια και κατάνυξη τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου της.

Την παραμονή της εορτής όπως είθισται τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Iερέων της καθ ημάς Iεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου της Νήσου κ. Γεωργίου Παναγόπουλου, του Βουλευτού κ. Λιβανού, του αντ/ρχου κ. Βακάλη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτευτών κ. Σούτα καθώς και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

Το ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την χορωδία του Ιερού ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Γκόγκου. Προς τιμή του Σεβασμιωτάτου η επιτροπή παρέθεσε κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού ναού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντας και ευχήθηκε η Χάρις Του Τριαδικού Θεού και του εορτάζοντος Οσίου να τους Σκεπάζει.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πάσα Ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Καλλινίκου, του εορτάζοντος Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος όπου με ρητορική σαφήνεια αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι Χριστιανισμός σημαίνει «να ζω, να υπάρχω και να αναπνέω για να αρέσω στον Χριστό» και δοθείσης ευκαιρίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, τονίζοντας μέσα από απ αυτή τη διδαχή τον προσωπικό αγώνα και τη σταύρωση του καθενός, τα οποία είναι ικανά να ελκύσουν την ευγνωμοσύνη Του Θεού προς τον αγωνιζόμενο.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Πολιτευτές, εκπρόσωποι πολιτικών και Δημοτικών φορέων και πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Προ της απολύσεως, εκ μέρους του Κλήρου ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης, αναφέρθηκε στην παρουσία και την πορεία του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία με τις αναφορές του Αγίου Ιγνάτιου του Θεοφόρου που χαρακτηρίζει τον επίσκοπο ως «θύραν του Πατρός και για να δείξει την αξία και την μοναδικότητα του λειτουργήματός του, ως «τύπου» και «εικόνος».

Ακολούθησε η προσφορά δώρων στον εορτάζοντα Αρχιερέα από τον Ιερό Κλήρο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και το κατηχητικό σχολείο του Καθεδρικού ι. Ναού..

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου, του λαού και των παιδιών του κατηχητικού, τους ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα στους παρευρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *