Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής. Γιαουρτοζελέ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά: 2 φακελάκια ζελέ ανανά η ότι ζελέ έχετε, 4 ποτήρια νερό ( 2 ζεστά 2 κρύα), 1 μικρή κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα, αφαιρούμε το ζουμί και το κρατάμε για άλλη χρήση. 400.γρ. Γιαούρτι στραγγιστό, η πρόβειο

Εκτέλεση: Σε δύο ξεχωριστά μπολάκια ρίχνουμε τη σκόνη ζελέ, προσθέτουμε από 1 ποτήρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν ρίχνουμε από 1 ποτήρι κρύα νερό στον και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το 1 μπολάκια ζελέ σε μια φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Μετά από 20′ λεπτά προσθέτουμε στη φόρμα με το ζελέ κομματάκια από την κομπόστα και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν βάζουμε το ζελέ από το δεύτερο μπολάκι στο ψυγείο να γίνει ελαφρώς παχύρευστο όχι να σφίξει.

Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ προσθέτοντας το μπολάκι με το ζελέ που φυλάξαμε στο ψυγείο.

Αφού έχει κρυώσει το ζελέ στη φόρμα προσθέτουμε με προσοχή κουταλιά – κουταλιά το γιαούρτι με το ζελέ και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Όταν είναι έτοιμο το ακουμπάμε σε ένα μπόλ με ζεστό νερό (έτσι θα βγει χωρίς να κολλήσει) για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Σερβίρουμε με φέτες κομπόστας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *