Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Τοματόσουπα

Υλικά: 5 τομάτες μέτριες, ώριμες, 1 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα, 6-7 τοματίνια, 1 πιπεριά πράσινη και επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα, 1 πιπεριά κόκκινη και επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα, ½ αγγούρι ξεφλουδισμένο και ½ ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 3-4 φύλλα βασιλικού και επιπλέον για γαρνιτούρα, 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ξύδι, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις τομάτες, τα τοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις τομάτες, τον πολτό τομάτας, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε. Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό. Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *