Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά..Συνάντηση προεδρείου με πρόεδρο ΕΣΕΕ.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, ήταν η συνάντηση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Καρανίκα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ., στα γραφεία του ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον κ. Γ. Καρανίκα στην πρώτη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις εκλογές του ΕΣΠ όπου σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής από μέλη του και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΣΕΕ στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αιχμής που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα, όπως: Η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και όχι μόνο, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής Αγοράς μέσω της καμπάνιας “Shopping in Greece”, και συνδυαστικά με τις δυο ψηφιακές πλατφόρμες που έχει δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, η προσπάθεια ένταξης των πειραϊκών επιχειρήσεων στην υπηρεσία Tax Free, η ανάγκη δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως σημαντικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, όπως η ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ, τα προγράμματα ΛΑΕΚ, η πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, θέματα φορολογικά, ρευστότητας των επιχειρήσεων, τραπεζικών χρεώσεων κ.λπ. ενώ αναδείχθηκε και η σημασία της ενότητας για την ανάδειξη κοινών προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *