Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας…Επίτιμο μέλος ΕΒΕΠ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επίτιμο μέλος ΕΒΕΠ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Η επίσπευση των διαδικασιών ανάπτυξης της e-Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην οποία παραβρέθηκαν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του Ν.Ε.Ε., Γιώργος Πατέρας και οι εκπρόσωποι της προέδρου της +ΕΝΩΣΙΣ, Χρήστος Μπούσιος, Αικατερίνη Πέππα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη συμβολή του στην στήριξη του ναυτιλιακού, και όχι μόνο, επιχειρείν, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, και ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας, επέδωσαν από μία επιταγή στους εκπροσώπους της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και Ε.Ε.Ε., σημειώνοντας ότι τα Επιμελητήρια, ευθύς εξ αρχής, υποστήριξαν έμπρακτα τη δημιουργία της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας. Και, μάλιστα, υπό τον έλεγχο αυτής από το Υ.Ν.Ν.Π., για την αποφυγή μεμονωμένων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, στις οποίες είχαν εναντιωθεί οι παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου.

Με την ευκαιρία της συζήτησης για την πλατφόρμα, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. ενημέρωσε τον Υπουργό για τη σύσταση της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και την έγκριση του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο Πειραιά, καθώς και για τον σκοπό αυτής, παρουσία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ομίλου ΟΝΕΧ ΑΕ, κ. Πάνου Ξενοκώστα.

Είμαστε και θα είμαστε υπέρ του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού, είπε ο κ. Κορκίδης, καλώντας τον υπουργό Ν.Ν.Π. να προασπίσει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των επιχειρήσεων. Τέλος, αναφορικά με την πλατφόρμα, σημείωσε ότι αυτή, με τη λειτουργία της, εκτός των άλλων, θα ελαχιστοποιήσει και τις γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες στη διεκπεραίωση λιμενικών λειτουργιών και, κυρίως, την προστασία των δεδομένων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του Υπουργείου να συγκεντρώνει υπό την ομπρέλα του πλειάδα δραστηριοτήτων, γεγονός μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *