H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής.. Σαλάτα κοτόπουλου με λεμόνι στη σχάρα:

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός, Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς. Ανάμικτα χόρτα σαλάτας (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κ.λπ.), Αγγούρι, κομμένο σε φέτες, Τοματίνια, μισά, Κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, Τυρί φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά), Φέτες λεμονιού (για γαρνίρισμα) Οδηγίες παρασκευής.

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι για να δημιουργηθεί η μαρινάδα.

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε τα με τη μαρινάδα. Σκεπάστε το πιάτο και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το γκριλ ή το τηγάνι σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια μαρινάδα και ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα για περίπου 5-6 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθεί.

Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ετοιμάστε τη σαλάτα βάζοντας ανάμεικτα χόρτα, φέτες αγγουριού, ντοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Μόλις γίνει το κοτόπουλο, αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε λωρίδες και τοποθετήστε το πάνω από τη σαλάτα. Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τη σαλάτα για έξτρα γεύση.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως. Απολαύστε την αναζωογονητική και χαμηλών υδατανθράκων σαλάτα κοτόπουλου με λεμόνι και βότανα στη σχάρα! Θυμηθείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις συγκεκριμένες διατροφικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *