Είναι καιρός να αναστήσουμε τον ΟΗΕ
Οι Άγγλοι λένε πως, αν θέλεις να καταστρέψεις κάποιον, του δίνεις αρκετό σχοινί για να πνιγεί μόνος του. Δεν έχουν άδικο και είναι μια καθαρά στρατηγική αντίληψη. Παρέχεις στον άλλο ότι χρειάζεται για να γίνει δέσμιος των ίδιων, των κινήσεων του εαυτού του. Μήπως όμως και οι ψαράδες το ίδιο δεν κάνουν με τα ψάρια. Τα τροφοδοτούν με τα εκλεκτότερα δολώματα και, όταν τα αγκιστρώσουν, το ρίχνουν στο τράβα και αμόλα πετονιά για να τα φέρουν ευκολότερα στην επιφάνεια.
Τα λένε και μάλλον τα πιστεύουν όλα αυτά οι Αγγλοσάξωνες, μπορούν όμως και να τα πράξουν οι ίδιοι; Δυστυχώς η μέχρι σήμερα πράξεις τους άλλο φανερώνουν; Βλέπετε τι έχουν κάνει στο ΙΡΑΚ; Έχουν μπει σε έναν ατέλειωτο κύκλο βίας και αίματος που είναι δύσκολο, όχι να κερδίσουν κάτι, αλλά να απομακρυνθούν χωρίς σοβαρές απώλειες. Δεν καταπολεμείται έτσι η τρομοκρατία, δεν εξαλείφεται έτσι η ανεξέλεγκτη δράση των ομάδων που, υποτίθεται ότι υποσκάπτουν τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης.
Τέτοιες μέρες ήταν που κτυπήθηκε η Αμερική και είχαμε χιλιάδες θύματα. Το γιατί το έχουμε πει χιλιάδες φορές. Το συζητάμε μεταξύ μας όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι και δεν το συζητούν αυτοί που διοικούν τον κόσμο! Τι συμβαίνει τελικά και πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο; Γιατί το αίμα ρέει ποτάμι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο και κλείνουμε τα μάτια, για να μην το βλέπουμε; Μα είναι τόσο κοντά μας! Μας αγγίζει και γινόμαστε μάρτυρες τραγικών σκηνών, που έπρεπε να είχαν από πολλά χρόνια εκλείψει. Τελικά αυτοκαταστρεφόμαστε και πιστεύουμε ότι ζούμε! Που ζούμε τελικά; Είδατε τα εκατοντάδες νεκρά κορμάκια των παιδιών στη Ρωσία πριν κάποια χρόνια; Πόσο ασφαλείς είμαστε; Θα κλειστούμε στα σπίτια μας και θα ανοίξουμε πολεμίστρες για να αντιμετωπίσουμε τους συνανθρώπους μας;
Κανένα κράτος, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προστατευτεί πλέον! Μην μας δίνουν απατηλές ελπίδες. Όσα ΖΕΠΕΛΙΝ και αν πετάνε, όσοι δορυφόροι, μεγάλοι ή μικροί αδελφοί και ότι άλλο μέσο παρακολούθησης μπει στον αγώνα για την τρομοκρατία, όλα θα αποτύχουν. Τα τρομοκρατικά κτυπήματα θα γίνονται όλο και πιο μεθοδικά, όλο και πιο αποτελεσματικά. Ο κατάλογος των θυμάτων θα μεγαλώνει και οι κάθε είδους κυβερνήτες, μικροί η μεγάλοι, θα προσπαθούν να τα ρίξουν στους άλλους. Όλοι θα φταίνε, εκτός από τους εκείνους τους ίδιους. Και ας έχουν καταστρέψει τον κόσμο και ας έχουν ξεκληρίσει λαούς και λαούς.
Το ατέλειωτο παιχνίδι της γάτας με τα ποντίκια, που παίζουν κατά κόρον, η Αμερική, η Ρωσία, η Αγγλία κλπ, δεν τις έχει βάλει σε υποψίες, ότι κάποιος τρελός, κάποια στιγμή, θα αντιδρούσε και θα τα έκανε όλα συντρίμμια και στάχτη; Δεν γνωρίζουν ότι με τα σημερινά μέσα δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο στον καθένα, να προμηθευτεί οτιδήποτε; Είναι δυνατόν να ηγεμονεύεται με τέτοια κακία ο κόσμος και να πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση; Τι προσπαθούν να παραστήσουν; Δεν είναι και αυτό ένα φαινόμενο της παρανοϊκής αλαζονείας τους;
Το μαχαίρι μπήκε στην καρδιά της Αμερικής, μπήκε στην καρδιά της Ρωσίας, έχει στην Τουρκία, στο Ισραήλ κλπ. Μην ξεχνάμε ότι στην Μέση Ανατολή ότι γίνεται, γίνεται με αφορμή το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», το οποίο εφαρμόζουν οι Ισραηλινοί. Ποιος ο υπαίτιος; Ποιος θα πληρώσει; Θρηνούμε τα χιλιάδες θύματα των νεκρών, που αύριο θα είναι περισσότερα και ευχόμαστε να ξαναλειτουργήσουν τα διεθνή όργανα της ανθρωπότητας. Πρέπει ο ΟΗΕ να βγει και πάλι μπροστά και να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο αύριο.
