Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Κων/νου Πειραιά…Εορτή ανακομιδής ιερών λειψάνων Αγίου Νεκταρίου

Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ τιμήθηκε πανηγυρικά σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θησαυρίζεται τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αρχικά σημείωσε πως ως άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε «απερίγραπτα ευγνώμονες», γιατί ο Κύριός μας «χωρίς να προσφέρουμε κάτι, μας ενσωμάτωσε στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Tου Εκκλησία». «Μας χάρισε την ευλογία να είμαστε μέλη του Σώματός Του, της Αγίας Του Εκκλησίας. Να είμαστε Ορθόδοξοι και να απολαμβάνουμε την άκτιστη ενέργεια του εν Τριάδι Θεού».

«Οι άνθρωποι αγωνίζονται πραγματικά να φτάσουν τον άφθαστο και αιώνιο Κύριο», είπε στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσθέτοντας: «Κάνουν προσπάθειες έμπονες να κατανοήσουν και να λατρεύσουν τον αιώνιο Δημιουργό της ζωής μέσα από τις ανθρώπινες επινοήσεις τους, τις θρησκείες που έχουν εφεύρει σαν μονοπάτια για να φτάσουν σε Εκείνον. Βέβαια, οι δρόμοι αυτοί είναι τραγικά εσφαλμένοι, γιατί χωρίς την επίγνωση του αληθινού Θεού, οποιαδήποτε προσπάθεια είναι εξ υπαρχής καταδικασμένη σε τραγική αποτυχία».

Υπογραμμίζοντας πως «είμαστε τόσο πολύ σκανδαλωδώς ευεργετημένοι να γεννηθούμε σε αυτή την Ορθόδοξη χώρα και να γινόμαστε μέτοχοι της αιωνίου Χάριτος», επεσήμανε ότι «μέσα σε αυτό το σώμα», «είμαστε εγκεντρισμένοι δια του Βαπτίσματος και του Μυστηρίου του Χρίσματος», «αποβαίνουμε Άγιοι, δηλαδή κοινωνοί της ζωής του Θεού» «και γινόμαστε κληρονόμοι της Βασιλείας Του».

«Ο βίος του ανεπανάληπτης ποιμαντικής και πνευματικής συμβολής. Μήνυμα αιωνιότητος», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Πόσες αγρυπνίες, πόση προσευχή, πόσο αγώνα, πόση πνευματική προσπάθεια κατέβαλε αυτός ο ταπεινός άνθρωπος, ο Νεκτάριος Κεφαλάς και απέβη μέγας, μέγιστος, δια του μαρτυρίου της συνειδήσεως, γιατί υπέμεινε τη συκοφαντία, τις ύβρεις, την καταφρόνηση;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *