H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη…ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ…

Τον τελευταίο καιρό, γίναμε μάρτυρες όλοι μας, δραματικών στιγμών, κατά τις οποίες η καθημερινή πραγματικότητα και οι ζωές συνανθρώπων μας, κατέρρευσαν προς την απόλυτη ανυπαρξία. Προς το μηδέν. Φωτιές έκαψαν και νερά κατάπιαν ανθρώπους, περιουσίες, έμψυχα κι άψυχα. Η ασημαντότητα του ανθρώπου, αναδείχθηκε βασιλίς, ραπίζοντας τον εγωισμό κυβερνώντων και κυβερνώμενων.

Η διαχρονική έλλειψη αντιπλημμυρικών και λοιπών δομικών έργων, η προχειρότητα, που επικρατεί, συν την επί δεκαετίες ρουσφετολογική κομματική τοποθέτηση άσχετων σε «σχετικές» θέσεις, οδήγησε τη χώρα σε οργανωτική ανεπάρκεια. Σε ουδεμία δημόσια υπηρεσία, τηρήθηκε ποτέ, η άγνωστη στον ελληνικό δημόσιο βίο λέξη, «οργανόγραμμα», με αποτέλεσμα να μην παράγεται ποτέ ουσιαστικό έργο. Επί δεκαετίες προσλαμβάνονταν κλητήρες και «καθαρίστριες», σε συγκεκριμένες οργανικές θέσεις, για να παρουσιάσουν κατόπιν πτυχία… π.χ,… αστροφυσικής, οπότε ο επιμελής υπάλληλος, αντί να αποχωρήσει αναζητώντας θέση στη NASA ή αλλού, παρέμενε σε στείρα θέση γραφείου, στερώντας τις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθη, καταστρατηγώντας το οργανόγραμμα της αταξίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Έργο μηδέν, ουσία ανύπαρκτη, αταξία, σπατάλη και αναποτελεσματικότητα.

Σε όλες τις θεομηνίες, σεισμούς, λιμούς, λοιμούς πλημμύρες και φωτιές, μόνο ο στρατός, παρουσίαζε πανταχού παρών, ουσιαστικό έργο. Διότι εκεί επικρατεί η νεολαία, η ΤΑΞΗ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, που συντελούν στην ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σε αντίθεση με την αρτηριοσκληρωτική άνοια, του ελληνικού δημόσιου βίου.

Δεν ευθύνεται όμως, μόνο η σημερινή κυβέρνηση για το οργανωτικό χάος δεκαετιών. Είναι μάλιστα απαράδεκτη η (πάγια) τακτική κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε τόσο κρίσιμες ώρες για πλήθος πληγέντων συμπολιτών μας, να εκμεταλλεύονται πολιτικά τη θεομηνία, ώστε να αποκομίσουν ιδιοτελή οφέλη για να επιβιώσουν πολιτικά, αντί δίχως μικρότητα, να συστρατευθούν στην επίλυση των προβλημάτων.

Κανείς δεν περισσεύει από αυτή τη διαδικασία, όπου πρέπει να πρυτανεύσει η αγάπη προς τον πληγέντα συνάνθρωπο και όχι ο φθηνός ωφελιμισμός.

Δυστυχώς όμως, επικράτησε πανικός… Αμηχανία της κυβέρνησης, φάνηκε κατά τη σύλληψη κάποιας άγνωστης επιπόλαιης 35χρονης, που «σπάραζε» για δήθεν «εκατόμβες νεκρών» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τις πλημμύρες… Η κυβέρνηση, είχε πιάσει κουλουρά στην Ομόνοια… La belle affaire, που λένε οι φίλοι μας οι Γάλλοι…

Έλλειψη επιχειρημάτων και ψυχραιμίας. Οι γενεσιουργές αιτίες του τεράστιου πλήγματος, που δέχτηκε η χώρα είναι άλλες κι εκεί, πρέπει να δοθεί βήμα σε τεκμηριωμένα ειδικούς, που συνήθως παραγκωνίζονται και όχι κομματικά ειδικούς, ώστε να επουλωθούν διαχρονικές πληγές και να ανανήψει η χώρα, αντί να οργιάζουν συνωμοσιολογία, σκοταδισμός, μικροπολιτική και προκατάληψη.

Δυστυχώς, οι συνεχείς «ανθρωποθυσίες της παραβιασμένης φύσης, που μας εκδικείται», συντελούνται μέσα σε έναν ορυμαγδό ανατροπής αξιών, τάξης, αισθημάτων, κλιμάκωσης κοινωνικών προτύπων, πεποιθήσεων και θρησκειών.

Αυτή η αιώνια έλξη του ανθρώπου προς την ανέλιξη, έχει καταργηθεί στην πράξη, από όλα τα μέσα λαϊκής ενημέρωσης και επιμόρφωσης, που συνήθως υπερβάλλουν, υπέρ του «δικαιωματισμού» κάθε κομπλεξικού, αντί να προπαγανδίζουν υπέρ εργασίας και αξιοκρατίας.

Έχω δικαίωμα να βρίζω επιλεκτικά την επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους, αλλά όχι τις άλλες. Έχω δικαίωμα να καταπατώ την τάξη και τα δίκαια μιας οργανωμένης κοινωνίας, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να ελέγξω κανέναν, αν μπαίνει στην πατρίδα μου για την τινάξει στον αέρα. Έχω δικαίωμα να καθυβρίζω αντί να επιχειρηματολογώ. Έχω δικαίωμα να βυθίζω τη χώρα στο σκοταδισμό, τη δεισιδαιμονία, την αμορφωσιά και την προκατάληψη για να κερδίζω ξεσηκώνοντας τον κόσμο, εναντίον κάθε προοδευτικού βήματος, όπως π.χ., οι νέες ταυτότητες, που προστατεύουν και βελτιώνουν την κρατική οργάνωση, την εποχή, που τα πάντα, οικονομικά στοιχεία, ιατρικός φάκελος, διπλώματα οδηγών είναι ψηφιοποιημένα κι όλοι κυκλοφορούν με κινητά τηλέφωνα – πομπούς στο χέρι.

Εν τέλει, οι μόνοι, που δεν συμπαθούν την ψηφιακή εποχή, είναι οι απανταχού πλαστογράφοι, που μέχρι σήμερα οργίαζαν κλέβοντας στοιχεία από τις απαρχαιωμένες σημερινές ταυτότητες, βυθίζοντας τα δικαστήρια της χώρας σε τέλμα υποθέσεων, που δεν θα υπήρχαν αν οι ταυτότητες ήταν ψηφιακές…

Σε λιγάκι, θα αποφαίνονται κάποιοι κήνσορες, ότι καλώς, ο τάδε εγκληματίας ή ο δείνα δολοφόνος, εμπρηστής η δολιοφθορέας, ενήργησε βάσει του δικαιώματος του να «αισθάνεται καταπίεση από τους νόμους και ψυχολογικά την ανάγκη ανατροπής της οργανωμένης κοινωνίας»…

Τέλος, όσοι μπουρδολόγοι, αποφαίνονται, ότι πίσω από τις φυσικές καταστροφές, κρύβονται εξωγήινοι, δορυφόροι, μάγοι, μαγίστρες και κάθε είδους «ομάδες», καλά θα κάνουν να σκεφτούν, πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν ΑΜΕΣΑ τον πληγέντα συνάνθρωπο, που έχασε εργασία, περιουσία ολόκληρης ζωής κόπους, να ανανήψει, αντί να ξεσηκώνουν τον κόσμο με ανοησίες και φαντασιοπληξίες, προς όφελος τους.

Δυστυχώς αργεί πολύ ακόμα, ο νέος διαφωτισμός στην Ελλάδα, που κάποιοι επιμένουν να συσκοτίζουν, βγάζοντας βρικόλακες- μαριονέτες, μέσα από τεχνητή ομίχλη.

Μαρία Μπουκουβάλα Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *