Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ…Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το   Μπλόκο της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…»

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξεκινώντας με την μουσικοχορευτική παράσταση  για τα 100 χρόνια της Νίκαιας από τους «Παίδες εν Εφέσω» της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στις 8.30 τ’απόγευμα.

Τιμητική εκδήλωση στον Ηλία Καπλανίδη, τελευταίο επιζώντα του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944 θα πραγματοποιηθείτη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00 τ’απόγευμα  στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α). Την ίδια μέρα στο κτίριο ΧΑΝ (Θειρών και Κασταμονής) θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην μαρμάρινη πλάκα-αφιέρωμα στο νεαρό Αθανάσιο Κ. Χαμπιλίδη , ετών 16 που σκοτώθηκε από γερμανικές σφαίρες στις 24 Σεπτεμβρίου 1944. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 τ’απόγευμα στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη)  με ομιλητή τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη. Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει με συναυλία τη Νένας Βενετσάνου  να ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Πιο συγκεκριμένα στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.:  Ποιητική εκδήλωση «Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής»

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.: 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, υπό την αιγίδα της ΠΕΝ και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών «Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συναντά τον Σταύρο Κουγιουμτζή»

Ενορχηστρώσεις:Μαρία Κοτζάστρατη

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ: :Το Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς, υπό την αιγίδα της ΠΕΝ και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών «Η Νένα Βενετσάνου με τρεις κιθάρες, ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη»

Ελεύθερη είσοδος

«Η τέχνη της Επικοινωνίας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Διάλεξη με θέμα «Η τέχνη της Επικοινωνίας» θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23) την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Η εισηγήτρια Μαρία Κουρούπη, Ψυχοπαιδαγωγός, Life & Business Coach, Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτριαθα εστιάσει στο ξεκίνημα μιας σχέσης (φιλικής, συντροφικής, επαγγελματικής) και θα αναπτύξει τις παρακάτω θεματικές:

δημιουργία δεσμών φιλίας, ανεξαρτήτως ηλικίας

ουσιαστική σύνδεση από την πρώτη συνάντηση

πραγματοποίηση μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης

ανάπτυξη δεξιοτήτων για να είναι κάποιος ευχάριστος συνομιλητής

ανάπτυξη δεξιοτήτων για να κάνεις τον άλλο να αισθάνεται σημαντικός

ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να εμπνέεις την ειλικρινή συμπάθεια των ανθρώπων

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και παράλληλα διαδικτυακά (webinar) μέσω της πλατφόρμας zoom.  Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική σελίδα:www.nikaiarentislib.wixsite.com/nikaia 

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού &Παιδείας-Τμήμα Βιβλιοθηκών&Ιστορικού Αρχείου.

                  Εγκαινιάζεται το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη

 Το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους δημότες αλλά και κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτα που θα ξεκινήσει στις 8 τ’απόγευμα από την κεντρική πλατεία Ρέντη για να καταλήξει στο πάρκο. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει συναυλία  στο χώρο του πάρκου με τον Θοδωρή Κοτονιά με νησιώτικα, παραδοσιακά, ηπειρώτικα «παπασπαλισμένα» με ροκ στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *