Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..«Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών» Αφιέρωμα – Έκθεση της εφημερίδας «Το Βήμα»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για την εικαστική έκθεση της εφημερίδας «Το Βήμα» «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος, ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης και ο Διευθυντής του Βήματος, Γιώργος Μαντέλας.

Εικαστική έκθεση “Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών” η οποία πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Η έκθεση αναδεικνύει τον σπουδαίο θεσμό των Μαθητικών Εφημερίδων που καθιέρωσε «Το Βήμα» και «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι φορείς της παιδείας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η ιστορική εφημερίδα άνοιξε τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας επιλέγοντας ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο από διαφορετική πόλη κάθε μήνα, για να δώσει φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους εφημερίδα. Ο θεσμός απέσπασε πρόσφατα ειδική τιμητική διάκριση στα «Educational Leaders Awards».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη την Πρόεδρο της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, την εφημερίδα «Το Βήμα» που την υλοποίησε, τον κ. Μαντέλα, τους συνεργάτες του και όλο τον Όμιλο της ALTER EGO, για τον σπουδαίο αυτό θεσμό. Επιπλέον συνεχάρη τα παιδιά, λέγοντας πως έδωσαν ζωή στην ιδέα αυτή και έκαναν εξαιρετική δουλειά και το Υπουργείο Παιδείας, που έχει θέσει υπό την αιγίδα του όλη αυτή την προσπάθεια».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τη διοίκηση της Alter Ego για τον θεσμό, αλλά και τον κύριο Υπουργό που έχει θέσει υπό την αιγίδα του αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε στους νέους ανθρώπους που είναι η διάδοχη γενιά, το μέλλον, το αύριο «να έχουν πραγματικά πρότυπα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο θεσμός του Βήματος γεφυρώνει το παρόν της ιστορίας της εφημερίδας με το μέλλον εστιάζοντας στη νέα γενιά, επισημαίνοντας πως είναι μια πρωτοβουλία που δίνει πνοή σε τόπους και σε ανθρώπους, που δίνει ζωή στη σκέψη, στη δημοσιογραφία, στη δράση, στην παρέμβαση, στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και αποτελεί ένα μάθημα δημοκρατίας, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο θεσμός των σχολικών εφημερίδων αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο μη τυπικής μάθησης, σημειώνοντας πως «Το Βήμα» άνοιξε τις σελίδες του στα σχολεία της Ελλάδας δίνοντας φωνή στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η Πρόεδρος της ALTER EGO MEDIA Φωτεινή Υψηλάντη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους στηρίζουν την έκθεση, σημειώνοντας πως την εξέπληξε το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά έμαθαν να ερευνούν, να συγγράφουν, να δημοσιεύουν και να οργανώνουν την σκέψη τους καλύτερα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Βουλευτές: Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Στέφανος Παραστατίδης, Βασίλειος – Νικόλας Υψηλάντης, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Μελάς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι: Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρης Καρύδης, Κυριακή Μπουρδάκου, Ασπασία Αλιγιζάκη, Ειρήνη Νταϊφά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αγρανιώτης, οι Πρόεδροι: της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης: Χρήστος Μακρής, Δέσποινα Αρβανίτου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00- 21:00. Σάββατο και Κυριακή 10:00-14:00.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 25 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *