H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δήμος Πειραιά…Έδρα στο Σ.Ε.Φ. από Ιανουάριο 2023 ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.

Μετά από ενέργειες του Δήμου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Σ.Ε.Φ.

Ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. αποκτά έδρα στο γήπεδο 11×11 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου και θα αγωνίζεται από 1-1-2024.

Η ευχάριστη αυτή είδηση για την ιστορική ομάδα της πόλης μας ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, της Προέδρου του Σ.Ε.Φ Χριστίνας Τσιλιγκίρη, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη και του Προέδρου του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Γιάννη Πατλάκα.

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το ΣΕΦ και τον Ο.Π.Α.Ν. θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς.

Αναλυτικότερα το Σ.Ε.Φ. παραχώρησε στον Δήμο Πειραιά το γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο ο δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία κερκίδας 1500 θέσεων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από ίδια έσοδα και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο που θα πληροί τις προδιαγραφές της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σημειώνεται ότι, και οι υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά που προπονούνται στο ίδιο γήπεδο, θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σ.Ε.Φ., παρουσία μελών της Διοίκησης της ομάδας, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Αθηνάς Γλύκα – Χαρβαλάκου, του Προέδρου της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπου Λιακόσταυρου κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην τοποθέτησή του, τόνισε:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11×11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό».

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, στην ομιλία της, τόνισε:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, το Σ.Ε.Φ. έχει ως παράπλευρο καθήκον την αυτοβελτίωση και μια μακρά διαδικασία επούλωσης πληγών και άσχημων μνημών. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, τα Στάδια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο. Ως διοίκηση του Σ.Ε.Φ., τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στο προσκήνιο τον αθλητισμό, με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε, μεταξύ άλλων :

«Κάποια πράγματα δεν γίνονται όταν προσπαθεί ένας, αλλά όταν προσπαθούν πάρα πολλοί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντολή του δημάρχου, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο.

Συνεργαστήκαμε με την κα Αθηνά Γλύκα, που αν δεν ήταν το Οικονομικό Τμήμα, δεν θα κάναμε κάτι. Αν δεν ήταν δίπλα μας να βοηθάει, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να συντηρούμε αυτό το γήπεδο».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Γιάννης Πατλάκας, σημείωσε:

«Ο Εθνικός εφέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τώρα το «νερό μπαίνει στ’ αυλάκι». Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα δίπλα μας, όπως και η διοίκηση του Σ.Ε.Φ. σε οτιδήποτε έχουμε ζητήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *