Η Συνταγή της Φωνής…
Τοματόσουπα
Υλικά: για 4 μερίδες: 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 500 γραμ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό, 1 κ.γλ. ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι.
Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
Πολτοποιούμε τη σούπα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).
Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.