H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής…

Τοματόσουπα

Υλικά: για 4 μερίδες: 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 500 γραμ. ζωμό κότας ή ζεστό νερό, 1 κ.γλ. ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι.

Σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).

Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

Πολτοποιούμε τη σούπα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά).

Εάν θέλουμε, ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *