H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Χαλβάς με πορτοκάλι, σταφίδες & αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ: 210 γρ. σιμιγδάλι χοντρό, 105 γρ. ηλιέλαιο, 210 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 180 γρ. χυμός πορτοκάλι, 1 ξύλο κανέλα, 3 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος, 50 γρ. σταφίδες ξανθές, 20 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, 100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, σε μικρά καρέ και στικς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί.

Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Λίγο πριν αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. Προσθέτουμε το γλυκό πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε καρέ και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το γλυκό πορτοκάλι σε στικς και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *