H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής

Εύκολο, πεντανόστιμο Μιλφέιγ

Υλικά: 350γρ. γάλα, 150γρ. κρέμα γάλακτος, 1 αυγό, 3 κρόκοι αυγού, 80γρ. ζάχαρη, 40γρ. κορν φλάουρ, 1 βανιλίνη, 450γρ. σφολιάτα, άχνη.

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 350 γραμμάρια γάλα, 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 80 γραμμάρια ζάχαρη, 400 γρ. κορν φλάορ, και 1 αυγό και 3 κρόκους. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα.

Μόλις βράσει, απομακρύνουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε την 1 βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το τυλίγουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και στις δύο πλευρές της σφολιάτας.

Στην συνέχεια, τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί από πάνω ενώ τοποθετούμε και ένα δεύτερο ταψί πάνω από την σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Έπειτα βγάζουμε το μπολ με την κρέμα από το ψυγείο και την βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. γάλα αν χρειαστεί.

Στην συνέχεια, φτιάχνουμε τις στρώσεις τους γλυκού ως εξής: σφολιάτα – κρέμα – σφολιάτα – κρέμα – σφολιάτα, απλώνοντας την κρεμά καλά κάθε φορά να πάει σε όλο το μήκος και πλάτος της σφολιάτας. Και τέλος, τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Ο λόγος που το βάζουμε κατάψυξη είναι για να κόβεται πιο εύκολα.

Αφού παγώσει το γλυκό, διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη. Τα υλικά βγάζουν περίπου 8 κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *