Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών .ΓΕΜΙ 180967709000 ΜΕΤ 230474

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ιστορία του γαϊδάρου και της τίγρης

Ο γάιδαρος είπε στην τίγρη:

Το γρασίδι είναι μπλε”.

Η τίγρης απάντησε: “Όχι, το γρασίδι είναι πράσινο”.

Η συζήτηση οξύνθηκε και οι δύο αποφάσισαν να υποβάλουν το θέμα σε διαιτησία και για να το κάνουν αυτό πλησίασαν το λιοντάρι, τον βασιλιά της ζούγκλας.

Πριν φτάσουν στο ξέφωτο του δάσους όπου το λιοντάρι καθόταν στο θρόνο του, ο γάιδαρος άρχισε να ουρλιάζει:

“Υψηλότατε, είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;”.

Το λιοντάρι απάντησε: “Αλήθεια, το γρασίδι είναι μπλε”.

Ο γάιδαρος όρμησε μπροστά και συνέχισε:

′′Ο τίγρης διαφωνεί μαζί μου και με διαψεύδει και με ενοχλεί παρακαλώ τιμωρήστε τον”.

Τότε ο βασιλιάς δήλωσε: ′′Ο τίγρης θα τιμωρηθεί με 5 χρόνια σιωπής”.

Ο γάιδαρος πήδηξε από χαρά και συνέχισε το δρόμο του, ικανοποιημένος και επαναλαμβάνοντας:

“Το γρασίδι είναι γαλάζιο”…

Ο τίγρης δέχτηκε την τιμωρία του, αλλά ρώτησε το λιοντάρι:

′′Μεγαλειότατε, γιατί με τιμωρήσατε, αφού το γρασίδι είναι πράσινο;”

Το λιοντάρι απάντησε: “Στην πραγματικότητα, το γρασίδι είναι πράσινο”.

Ο τίγρης ρώτησε: ′′Τότε γιατί με τιμωρείτε;”

Το λιοντάρι απάντησε:

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν το γρασίδι είναι μπλε ή πράσινο. Η τιμωρία οφείλεται στο ότι δεν είναι δυνατόν για ένα γενναίο, έξυπνο πλάσμα σαν εσένα να χάνει το χρόνο του διαφωνώντας με έναν γάιδαρο και επιπλέον να έρχεται να με ενοχλεί με αυτή την ερώτηση”.

Το χειρότερο χάσιμο χρόνου είναι να διαφωνείς με τον ανόητο και τον φανατικό που δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια ή την πραγματικότητα, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεών του. Ποτέ μη χάνετε χρόνο σε συζητήσεις που δεν έχουν κανένα νόημα… Υπάρχουν άνθρωποι που παρ’ όλα τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται, δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν, και άλλοι που τυφλώνονται από εγωισμό, μίσος και μνησικακία, και το μόνο που θέλουν είναι να έχουν δίκιο ακόμα και αν δεν έχουν. Όταν η άγνοια ουρλιάζει, η νοημοσύνη το βουλώνει. Η ειρήνη και η ηρεμία σας αξίζουν περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *