Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή Πίτας Εφέδρων Αξιωματικών Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2024 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιά.

Την εκδήλωση φιλοξένησε στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέα Πειραιά, εκ μέρους του Δ.Σ του Μουσείου η Πρόεδρος κ. Αν. Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, η οποία και την τίμησε με την παρουσία της.Την εκδήλωση κόσμησε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδων αφού καλωσόρισε όλους όσους προσήλθαν αλλά και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αναφερόμενος στις Αρχές και στις Αξίες πουδιαμόρφωσαν ως έφεδροι κατά τη θητεία, τόνισε ότι «Αυτές οι αρχές και οι αξίες πουαποτελούν έκτοτε σημείο αναφοράς στη ζωή μας,φιλοδοξούμε να κληροδοτήσουμε στους νεότερους κι αυτοί στους επόμενουςδιατηρώντας την θεσμική μνήμη μέσα απόενεργούς τους ΣΕΑΝ ανά την Ελλάδα».

Την Πίτα του Συνδέσμου, ευλόγησαν οι πατέρες Ανδρέας Μαρκόπουλος και Ανδρέας Καβάσιλας, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιά, παρουσία του Βουλευτή Δημήτρη Αβραμόπουλου (πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου και Υπουργού), του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη και των Βουλευτών: Γιώργου Βρεττάκου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, Νίκου Βλαχάκου, καθώς επίσης εκ μέρους του Κώστα Κατσαφάδου ο Δ/ντης του γραφείου του ο Άγγελος Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και βραβεύθηκε ο Ναύαρχος Παλούμπης Ιωάννης, σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην ανάδειξη της Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδος καθώς επίσης και ο Αθλητής Μπήτρος Δημήτριος, πρωτοετής της Σχολής Ιατρικής Αθηνών, σε αναγνώριση των παγκόσμιων διακρίσεων του με την Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας.

Τα δώρα της Βασιλόπιτας, ήταν μία ευγενική προσφορά του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, τα οποία ήταν δύο Ιστορικοί Τόμοι το ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΕΣ¨ και το ¨ΝΑΥΑΡΙΝΟ/NAVARINO 1827¨.

Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρύδη, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, τους πρώην Δημάρχους: Μεθάνων Π. Λάμπρου, Ύδρας Κ. Αναστόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, τους Δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Ά. Μπουλντούμη, Ελίνα Βερυκάκη, την Πρόεδρο της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Ο. Πυκνάδα, τους συμβούλους κ.κ. Γ. Δρούζα, Ειρ. Λογοθέτη, Β. Τσόγκα, τον Αντιδήμαρχο Γλυφάδας κ. Ορ. Τσάκλα.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν, εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ ο Παν. Λιακόπουλος, από τη ΣΕΑΝ Αθηνών ο Κων. Πλατόπουλος, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Πλωτάρχης κ. Αντωνίου, οι Ναύαρχοι Ε.Α Μήτρου Ευάγγελος, Νίκος Ιωαννίδης. Οι πρόεδροι: του ιατρικού συλλόγου Ν. Πλατανησιώτης, του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ιωάννης Παπαδημητρίου, της Πανελ. Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν Π. Γίγης, Γυναικών Κρήτης Ν. Αιγαίου Ά. Δασκαλάκη, ομοσπ. Δωδεκανησίων Γ. Φραγκούλης, ΠΕΣΠΕΝ Γ. Δεωνάς, του Δ.Σ Λυκείων Ν. Φαλήρου Μ. Δαο, της λέσχης αστυνομικών Πειραιά Γ. Τετράδης, ο αρχηγός της ένωσης παλαιών προσκόπων Φ. Σκληβανιώτης, μιανίδης, από την αδελφότητα Κρητών ¨Ομόνοια¨ ο Λ. Βαρούχας, ο επικεφαλής δημοτικής κίνησης Πειραιά Γ. Βαγιάκης, από το Σύνδεσμο Ν. Φαλήρου η Γ. Γερακάρη – Ψωμά, από το Συνδ. Γυναικών Πελοπ. & Νήσων Ιονίου Β. Γανιωτοπούλου και πολλοί άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *