Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Παρακμή, διαφθορά και εικονική πραγματικότητα

«Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.» Τάδε έφη Πλάτων. Υπερίσχυσε εδώ και χρόνια το ‘’να βολευτώ’’ από το ‘’να προκόψω’’, σημάδι παρακμής κι αυτό. Μια κοινωνία σε κατάρρευση, σήψη θα έλεγα. Καθημερινά το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο! Η διαφθορά, η βία, η ανωμαλία σε πλήρη εξέλιξη, φυσικά έχει παίξει ρόλο και το διαδίκτυο, κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Έτσι και μπει κανονικά και η τεχνητή νοημοσύνη αλίμονο. Δεν θα ξέρεις τι είναι αληθές και τι όχι. Πολύ αρρώστια γύρω δυστυχώς, αρρωστημένοι εγκέφαλοι και ψυχές, που φτάνουν σε σημείο να πληρώνουν για να δουν ζωντανά βασανιστήρια ή βιασμούς ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ήθελαν να δουν! Πόσοι άρρωστοι πια… σκούπα να τους σαρώσει χρειάζεται! Κι όταν συλλαμβάνεται ένας θύτης, κανονικά θα έπρεπε να αναζητούνται και όλοι όσοι τρέφονται με τα καμώματα του και δίνουν και παραγγελιές διάβασα. Τελικά το βαρέλι της παρακμής και διαφθοράς δεν έχει πάτο!

Παππούδες, πατεράδες βιάζουν εγγόνια ή κόρες, παιδιά σκοτώνουν γονείς ή γονείς τα παιδιά ή συντροφοξεκαθαρίσματα λογαριασμών, πόσα που δεν μάθαμε και την κατάληξη ποτέ.

Το θέμα των Τεμπών που τεχνηέντως έφυγε από τη δημοσιότητα λόγω εκλογών, ξετυλίγεται τώρα και να δούμε ως πού θα φτάσει! Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον κ. Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη. Πολλοί τότε είχαν σχολιάσει και εκφράσει απορία για το γιατί μπαζώνεται άμεσα το σημείο που ίσως έκρυβε στοιχεία για την έρευνα. Θυμάμαι μάλιστα πως υπήρξαν δημοσιογράφοι που κατέκριναν αυτή την απορία, βλέποντας καθόλα φυσιολογικό αυτό που συνέβαινε. Από αυτό να καταλάβουμε πως αυτά που ακούμε να λένε, πρέπει να τα διυλίζουμε κι όχι να τα καταπίνουμε αμάσητα, επειδή το είπαν στο ράδιο ή στην Τηλεόραση! Απόψεις δικές τους εκφράζουν, καλλιεργείστε τη δική σας άποψη.

Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ότι θέλουν να συζητιέται. Άραγε με τόσους μήνες ενασχόληση για το γάμο των ομοφύλων (λες και το σύμφωνο συμβίωσης δεν έφτανε, έστω κι αν χρειαζόταν κάποιες επεκτάσεις ή προσθήκες), τι άλλο συμβαίνει που θα πρέπει να μην το πάρουμε χαμπάρι; Άσε το μπέρδεμα με το ρεύμα, πρέπει να έχεις κι ένα μόνιμο λογιστή να ασχολείται με όλα αυτά (πλατφόρμες, επιδόματα, pass κλπ.). Τώρα ξαφνικά παίρνουν τηλέφωνο και σου προσφέρουν σταθερό τιμολόγιο χαμηλό, που πολύ φοβάμαι πως αυτή η κίνηση κάτι κρύβει, κανείς δε χαρίζει λεφτά. Θα το δούμε στη συνέχεια. Βαυκαλιστήκαμε και με την ιδέα του 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και τελικά έσκασε το παραμύθι, μόνο αν είναι ασφαλισμένο για σεισμό, πλημμύρα και φωτιά. Επί πλέον οι Ασφαλιστικές με ενημέρωσε Ασφαλιστής, πως δεν δέχονται να ασφαλίσουν προκάτ σπίτια. Γιατί άραγε, μήπως δεν θεωρείται σπίτι όπως είχε πει κάποτε κάποιος ή δεν κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές, ή κατασκευάζεται με αέρα κοπανιστό και δεν κοστίζει; Κι αν δε θεωρείται σπίτι, τότε γιατί πληρώνει ΕΝΦΙΑ και συμμετέχει στα τεκμήρια; Αλλά σιγά μην πάρω απάντηση, άλλωστε ούτε έναν δεν άκουσα να το θίγει σαν θέμα. Οπότε ιδιοκτήτες προκατασκευασμένων οικιών, μένουν στον αέρα κι ας θέλουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους. Όπως πάλι αν ένα σπίτι δεν έχει συναγερμό δεν ασφαλίζεται για κλοπή. Βλέπουμε λοιπόν πως οι Ασφαλιστικές όπως και το Κράτος, θέτουν προϋποθέσεις, δικλείδες και ψιλά γράμματα, ώστε ποτέ δε χάνουν, χαμένος είναι ο πολίτης. Όσον αφορά τις Ασφάλειες σπιτιών με στεγαστικό δάνειο που τις έχει κάνει η Τράπεζα, ποιος θα δηλώσει τι, πάλι θα πω ότι χρειάζεσαι λογιστή ή γραμματέα για να ασχοληθεί με όλα αυτά που σου φόρτωσαν και συνεχίζουν!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *